Väriparit: sininen & keväänvihreä
Sisustus
Väriparit: sininen & keväänvihreä
Kylmä sininen ja räväkkä vihreä ovat raikas ja keväinen pari. Maalaa kotiisi yksilöllisiä väriyhdistelmiä.
11.4.2014
 |
Avotakka

Kylmä sininen ja räväkkä vihreä ovat raikas ja keväinen yhdistelmä.

Mihin? Sinisen ja vihreän väripari antaa hehkua esimerkiksi pieneen tilaan. Eteinen tai vaatehuone saa ihan uuden ilmeen, jos lattia tai yksi seinistä on maalattu räväkäksi. Voit modernisoida sinivalkoisen saaristolaistyylin ripauksella vihreää. Tai kokeile sitä lattialle  –  voit sävyttää vihreän haluamaksesi.

Parhaimmillaan? Vihreä toimii hyökkäävää sinistä paremmin laajana pintana. Parhaimmillaan väripari on kuitenkin pieninä ripauksina ja läiskinä. Kokeile maalata jokin huonekalu raidalliseksi tai valitse seinäpohjaan toinen väreistä ja maalaa päälle kuvioita toisella.

Mihin yhdistän? Jos haluat väriparista vielä pirtsakamman, lisää sekaan ripaus kirkkaankeltaista. Syvä tummansininen puolestaan ryhdistää yhdistelmää. Vaalea ja tumma puu sopivat vihreän ja sinisen liittoon, kun taas punertavat puulajit saattavat tehdä tunkkaisen tunnelman. Pastellit voivat olla haastavia, mutta valkoinen sen sijaan on aina varma valinta.

Maalivaihtoehtoja: Tikkurilan Symphony-maalit sininen L 354 ja vihreä K 382. Vastaavat sävyt löytyvät eri valmistajilta NCS-koodeilla: sininen S 2565–R 80B ja vihreä S 1070–G 304.

Kommentoi »