Avotakka

Väriparit: harmaa & purppura

Väriparit: harmaa & purppura

Näin käytät värejä yhdessä. Vaalea harmaa raikastaa tummaa luumua. Yhdistelmä korostaa etäisyyksiä, ja tumma tuntuukin loittonevan vaalean rinnalla.
Teksti Avotakan toimitus
Kuvat Toni Härkönen
Mainos


Vaalea harmaa raikastaa tummaa luumua. Yhdistelmä korostaa etäisyyksiä, ja tumma tuntuukin loittonevan vaalean rinnalla.

Mihin? Dramaattinen mutta samalla harmoninen väripari sopii parhaiten selkeään tyyliin, jonka ei kuitenkaan tarvitse olla moderni. Tanskalaistyylinen valkoinen romuromantiikkakin saa näillä sävyillä yllätyksellistä särmää. Väripari kannattaa muistaa aina, kun haluaa ilaan tai vaikka kattaukseen ripauksen juhlavuutta.

Parhaimmillaan? Purppurainen luumu on oiva tehosteväri. Kuten yleensäkin tummat sävyt, se tuntuu pienentävän huonetta, jos sillä maalaa kaikki seinät. Hauska, loittoneva vaikutelma taas syntyy, kun maalaat esimerkiksi kapean tilan takaseinän purppuralla ja muut seinät harmaalla. Vaaleanharmaalla voi maalata surutta isojakin pintoja, kunhan pitää mielessä värin viilentävän vaikutuksen. Purppuran sävyt syvenevät ja tulevat hienosti esiin vaaleaa pintaa vasten. Siksi ne toimivat myös lattioissa.

Mihin yhdistät? Väriparin rinnalle sopivat hempeät pastellit, sininen, keltainen ja murretut vihreän sävyt. Sen kanssa käyvät yhtä hyvin sekä vaaleat että tummat puulajit. Voimakkaasti punertavia puita, kuten kirsikkaa, voi olla haastava yhdistää tähän väripariin. Yhdistelmästä voi saada toimivan, jos harmaan pitää pääroolissa.

Maalivaihtoehtoja:

Tikkurilan Symphony: Harmaa L 500, Purppurainen luumu M 427

Sadolin: Harmaa S 2010-R90B, Purppurainen luumu S 6010-R50B

Teknos: Harmaa NCS S 3502-B, Purppurainen luumu NCS S 5020-R40B

Flügger: Harmaa 5498, Purppurainen luumu 3438

Muut väriparijutut:

Punainen & kellanvihreä

Oranssi & sinivihreä

Roosa & beige

Sininen & keväänvihreä

Harmaa & sinapinkeltainen

Julkaistu: 25.4.2014