Väriparit: harmaa & sinapinkeltainen
Sisustus
Väriparit: harmaa & sinapinkeltainen
Näin käytät ja yhdistelet harmaata ja sinapinkeltaista väriä eri pinnoilla.
Julkaistu 10.4.2014
Avotakka

Viileä grafiitinharmaa ja lämmin sinappi ovat intensiivinen, jopa raju yhdistelmä.

Mihin? Ripauksena tai pienenä sommitelmana esimerkiksi kukissa ja kynttilöissä tämä väripari sopii lähes joka tyyliin. Selkeän moderniin kotiin se antaa lämpöä ja syvyyttä, klassiseen tyyliin puolestaan hivenen rohkeutta ja särmää. Hempeää romantiikkaa se dramatisoi.

Parhaimmillaan? Laajoina pintoina sinappi lämmittää ja tiivistää tunnelmaa jopa tunkkaisuuteen asti. Se on eniten edukseen tehosteseinänä tai kalusteissa. Tummanharmaa soveltuu niin ikään tehosteeksi, sillä harva asuu niin väljissä neliöissä, etteivät suuret tummat seinäpinnat tuntuisi pienentävän tilaa – tehokeino sekin. Voimakasta väriparia keventävät kodin muut kalusteet ja väritys.

Mihin yhdistän? Selkeiden, puhtaiden värien rinnalla sinapin määrää kannattaa säännöstellä ja antaa tilaa harmaalle. Harmaan ja sinapin liittoon sopivat tummat ja vaaleat puulajit, punaiset oranssista pinkkiin sekä erilaiset vihreät. Jos sävyt tuntuvat turhan tuhdeilta, voit aloittaa astetta vaaleammilla versioilla. 

Valon vaikutus väriin

Valon laatu ja määrä vaikuttavat voimakkaasti väreihin. Jos olet aikeissa maalata tai tapetoida seinän tai useamman, tee ensin kokeiluja. Maalaa kaistale tai tapetoi koepala haluamallesi seinälle ja katso väriä eri vuorokaudenaikoina sekä keino- että luonnonvalossa. Näet, miten iltaa kohti mentäessä sävyt syvenevät ja tummenevat.

Murretut sävyt, kuten sinappi, voivat muuttua radikaalistikin ja näyttää kokonaan toiselta.

Kommentoi »