Meillä kotona -kaupat

Valurautapannu on kotikokin luottokumppani! 5 hyvää syytä, miksi sinunkin kannattaa hankkia omasi – osta nyt ja hyödynnä Meillä kotona -kauppojen viikon diili

MAINOS
Valurautapannu on kotikokin luottokumppani! 5 hyvää syytä, miksi sinunkin kannattaa hankkia omasi – osta nyt ja hyödynnä Meillä kotona -kauppojen viikon diili
Valurautapannu on valintasi, jos haluat keittiöösi luotettavan ja pitkäaikaisen kumppanin. Listasimme 5 syytä, jotka tekevät valuraudasta kotikokin ykköspannun. Hyödynnä myös Meillä kotona -kauppojen viikon diili ja hanki Lodge Cast Ironin valurautapannu omaksesi 20 % alennuksella sekä ilmaisella toimituksella!
Julkaistu: 6.9.2021

5 hyvää syytä rakastua valurautapannuun

1. Kuuma, kuumempi, kuumin!

Valurautapannun saa kuumennettua todella kuumaksi, ja pannu vain nauttii siitä! Valurauta ei ainoastaan kuumene superkuumaksi, vaan myös pitää lämmön. Kuumalla pannulla paistat täydellisen pihvin, ruskistat jauhelihaan ihanan rapean pinnan ja paahdat kasviksiin lisää makua. Kun käytät valurautaista raitapannua, saat kaupan päälle rusketusraidat.

Vinkki!

Kasvisten ja sienten umaminen maku korostuu paahtamalla.

2. Paistaa mitä vain, missä vain

Toinen hyvä seikka on se, että valurautapannu toimii kaikilla liesillä ja sopii myös grilliin, nuotiolle ja uuniin, mikäli kahva on kokonaan valurautaa. Muista käsitellä kuumaa pannua varoen, sillä myös kahva kuumenee. Mikroon pannua ei kuitenkaan saa laittaa.

Pannu toimii siten mainiosti vaikkapa perunamunakkaan valmistuksessa: ruskista pannulla perunat ja kasvikset, lisää munamassa ja siirrä munakas suoraan pannussa uuniin kypsymään. Kokeile myös pannukeksejä, tarte tatinia ja hatsapuria − näissä valurautapannu on ehdoton ykkönen.

3. Valurautapannu vain paranee vanhetessaan

Valurautapannut ovat monen perinteistä pitävän mutta myös ammattikokkien suosiossa – eikä suotta. Pannu vain paranee, mitä enemmän sitä käyttää. Ja jos pannua käyttää aktiivisesti, sen huoltaminenkin helpottuu. Voisi siis sanoa, että pannu todella pitää työstään ja rakastaa rasvaa sekä kuumuutta.

Muistathan!

Valurauta-astioita ei suositella ruoan säilyttämiseen.

4. Luotettava ja pitkäikäinen apukokki

Oikein hoidettuna valurautapannu kestää sukupolvelta toiselle ja kolmannelle − ties kuinka kauan! Ja vaikka pannu olisikin vuosia ruostuneena kaapin perukoilla, sen saa käyttökuntoon pienellä vaivalla, ja taas paistetaan vuosia eteenpäin (katso alta vinkit ruosteen poistamiseen ja pannun huoltoon).

5. Hoitamisen helppous

Valurautapannun hoitamisen hankaluus on, jos suoraan sanotaan, melkoista puppua. Kuumaa vettä, harja ja kuivausliina, muuta sen pesuun ei tarvita. Jos pannua käyttää säännöllisesti, sen öljyäminenkään ei ole tarpeellista. Vähemmällä käytöllä oleva pannu kannattaa kuitenkin pesun ja kuivauksen jälkeen öljytä kevyesti kasviöljyllä.

Näin huollat valurautapannua

  • Pese valurautapannu käsin vedellä ja harjalla. Kuivaa pannu huolellisesti keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Säilytä kuivassa paikassa.
  • Pese pannu heti käytön jälkeen. Älä laita valurautapannua astianpesukoneeseen, äläkä säilytä siinä ruokaa.
  • Mikäli pannu on todella likainen, voit käyttää mietoa pesuainetta. Pesuaine poistaa pannusta rasvaa, joten suosi vesipesua.
  • Voit kokeilla likaisen pannun puhdistukseen myös vanhaa suolakikkaa: Laita pannulle merisuolaa, kuumenna hetki ja raaputa lika pois esimerkiksi lastalla. Harjaa, huuhtele, kuivaa ja öljyä lämmin pannu.
  • Älä hätäänny, jos pannu ruostuu. Harjaa ruoste pois teräsvillalla tai grilliharjalla ja kuumalla vedellä, huuhtele, kuivaa ja öljyä lämmin pannu kevyesti kasviöljyllä.

Meillä kotona -kauppojen viikon diili: Osta Lodge Cast Ironin tuotteet nyt –20 % alennuksella sekä ilmaisella toimituksella!

Etu on voimassa 6.–12.9.2021.

Osta oma valurautapannusi tästä!

Lodge Cast Iron valmistaa kestäviä valurautapannuja vankalla 124 vuoden kokemuksella ja lupaa pannuilleen pitkän käyttöiän. Pannut on valmiiksi öljytty, joten ne tarvitsee vain pestä ja kuivata ennen käyttöä. Ensimmäisillä paistokerroilla kannattaa käyttää hieman enemmän rasvaa ja välttää happamien tuotteiden, kuten tomaattien, paistoa. Pannujen kanssa voi käyttää mitä tahansa työvälineitä, jopa metallisia. Ja myös pesuainetta on lupa käyttää!

Perinteinen valurautapannu monipuoliseen ruoanlaittoon

Lodge Cast Ironin suosituin malli on perinteinen valurautapaistinpannu (Ø 26 cm). Kovaa käyttöä kestävä pannu soveltuu mainiosti arkikokkaukseen mutta myös juhlavan pihvin tai kalan paistoon. Pannua voi käyttää niin uunissa, grillissä kuin avotulellakin. Saatavilla on myös eri kokoja.

Katso myös muut koot!

Syvempi malli kastikkeille ja padoille

Lodge Cast Ironin paistokasari säästää lieden turhilta sotkuilta, sillä korkeareunaisella pannulla mahtuu valmistamaan isommankin satsin soosia. Voit myös käyttää korkeareunaista pannua kuin pientä pataa: ruskista pannussa lihat ja kasvikset, lisätä lientä ja hauduta meheväksi uunissa. Valittavana on joko pienempi, halkaisijaltaan 26 cm leveä pannu tai suurempi, halkaisijaltaan 30 cm leveä pannu.

Raidat kuin ravintolassa

Raitapaitaan pukeutuneet raaka-aineet ovat aina näyttäviä! Lodge Cast Ironin valurautaisella raitapannulla (Ø 26 cm) paistat täydelliset rusketusraidat lihaan, kalaan, kasviksiin, sieniin tai vaikkapa leipäviipaleisiin. Valitse joko pyöreä tai kulmikas pannu oman mielesi mukaan!

Vinkki!

Öljyä paistettavan raaka-aineen pinta ennen paistoa. Näin rasva ei valu pannun raitojen väliin. Vaihtoehtoisesti voit myös sipaista öljyä sudilla pannun pintaan.

Tutustu myös muihin Lodge Cast Ironin tuotteisiin!

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useista eri verkkokaupoista, jotka veloittavat itse toimituskulut myymistään tuotteistaan. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla. Näet mahdolliset toimituskulut aina tuotekortista, josta klikkaat valitsemasi tuotteen ostokoriin. Ostokorissasi näet myös erittelyn tuotteiden toimituskuluista.

2 kommenttia