


Tacopannu nurinkurin! Tirisevä texmex-herkku kuorrutetaan koukuttavan rapeaksi tortillalastuilla ja juustolla
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
On aika laittaa pannu kuumaksi ja herkutella tacopannulla! Tässä reseptissä riisillä rikastettu broileri-kasvistäyte päällystetään tortillalastuilla ja juustoilla ja gratinoidaan lopuksi uunissa.
Reseptin ainekset
4−6 annosta
1
sipuli
2
valkosipulikynttä
1
punainen paprika
2 rkl
oliiviöljyä
1 pkt (400 g)
broilerinjauhelihaa
1 ps (200 g)
maissia (pakaste)
2 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
2 prk (à 230 g)
tacokastiketta (medium)
5 dl
vettä
1½ dl
pitkäjyväistä riisiä
4
vehnätortillaa
100 g
cheddarjuustoa
½ rku
korianteria
Tacopannu valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Kuutioi paprika.
- Kuumenna öljy valurautapannussa tai kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota hetki. Lisää jauheliha ja ruskista.
- Lisää maissit, mausteet, tacokastikkeet, vesi ja riisi. Sekoita tasaiseksi ja hauduta noin 15 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.
- Leikkaa vehnätortillat sektorittain kolmioiksi, 8−10 osaan. Raasta juusto. Hienonna korianteri.
- Lisää korianteri jauheliha-riisiseokseen. Anna seoksen olla valurautapannussa tai jaa se annoskokoisiin pannuihin. Jos valmistit seoksen kattilassa, kaada se uunivuokaan. Ripottele päälle ensin puolet juustoraasteesta, levitä sitten tortillakolmiot ja loput juustoraasteesta.
- Siirrä 225-asteiseen uuniin ja paahda 5−10 minuuttia kunnes juusto sulaa ja tortillat rapeutuvat.
- Tarjoa tacopannu sellaisenaan tai maustamattoman jogurtin tai ranskankerman kanssa.
Vinkki!
Saat pannusta gluteenittoman, kun käytät vehnätortillojen sijaan maissitortilloja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat