Tacopannu nurinkurin! Tirisevä texmex-herkku kuorrutetaan koukuttavan rapeaksi tortillalastuilla ja juustolla
40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
10 minOn aika laittaa pannu kuumaksi ja herkutella tacopannulla! Tässä reseptissä riisillä rikastettu broileri-kasvistäyte päällystetään tortillalastuilla ja juustoilla ja gratinoidaan lopuksi uunissa.
MU
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.9.2021

Tacopannu nurinkurin! Tirisevä texmex-herkku kuorrutetaan koukuttavan rapeaksi tortillalastuilla ja juustolla
Reseptin ainekset (4−6 annosta)
- 1sipuli
- 2valkosipulikynttä
- 1punainen paprika
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 pkt (400 g) broilerinjauhelihaa
- 1 ps (200 g) maissia (pakaste)
- 2 tlsavupaprikajauhetta
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlsuolaa
- 2 prk (à 230 g) tacokastiketta (medium)
- 5 dlvettä
- 1½ dl pitkäjyväistä riisiä
- 4vehnätortillaa
- 100 gcheddarjuustoa
- ½ rku korianteria
Tacopannu valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Kuutioi paprika.
- Kuumenna öljy valurautapannussa tai kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota hetki. Lisää jauheliha ja ruskista.
- Lisää maissit, mausteet, tacokastikkeet, vesi ja riisi. Sekoita tasaiseksi ja hauduta noin 15 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.
- Leikkaa vehnätortillat sektorittain kolmioiksi, 8−10 osaan. Raasta juusto. Hienonna korianteri.
- Lisää korianteri jauheliha-riisiseokseen. Anna seoksen olla valurautapannussa tai jaa se annoskokoisiin pannuihin. Jos valmistit seoksen kattilassa, kaada se uunivuokaan. Ripottele päälle ensin puolet juustoraasteesta, levitä sitten tortillakolmiot ja loput juustoraasteesta.
- Siirrä 225-asteiseen uuniin ja paahda 5−10 minuuttia kunnes juusto sulaa ja tortillat rapeutuvat.
- Tarjoa tacopannu sellaisenaan tai maustamattoman jogurtin tai ranskankerman kanssa.
Vinkki!
Saat pannusta gluteenittoman, kun käytät vehnätortillojen sijaan maissitortilloja.

Texmex-pannu – broilerin jauhelihasta ja kasviksista pyöräytetty täyte on nappivalinta tortillojen tai tacojen kaveriksi
Kotivinkki

Tacopiirakka – meksikolaisesta keittiöstä tutut maut saavat uuden muodon suolaisena leivonnaisena
Kotivinkki

Sombrero päähän ja herkuttelemaan! Meksikolainen aamiaisklassikko huevos rancheros vie nälän ja potkii juuri sopivasti
Maku

Kokeilitko jo hauskoja taittelutortilloja? Katso helppo kikka videolta & poimi vinkit täytteisiin!

Paputortillat ja persimonisalsa ovat ruokatoimittaja Hanna Hurtan perheen arkihitti – ”Tortillojen avulla saamme lapset syömään mitä vain”
Maku

Yhden pellin halloumi-fajitas – arjen paras texmex-ateria valmistuu uunissa ja pitää tiskivuoren pienenä
Maku

Texmex-coleslaw saa makunsa korianterista ja chilistä – tarjoa kaalisalaatti tortillojen päältä tai nachojen kera
Maku

Kanaenchiladat eli gratinoidut tortillarullat – näin valmistat meksikolaisen keittiön herkut arkeen helposti ja vaivattomasti
Kotivinkki