Tunnista tuore kala
Valitse kalatiskiltä tuore kala ja kalaherkuista tulee taatusti maistuvia. Tuoreen kalan tunnistaminen on helppoa, kun muistaa muutaman perusseikan.
Julkaistu 26.10.2010
- Tuore kala tuoksuu puhtaalta ja raikkaalta.
- Tuoreen kalan väri on kirkas ja sitä peittää hiukan kiiltävä, suojaava limakerros.
- Kalan kidukset ovat punaiset.
- Valmiissa kalafileissä ei pitäisi näkyä verta.
- Kalatiskin kaloista on päästetty veri pois, ja useimmiten myös sisälmykset on otettu pois. Näin kala säilyy paremmin.
- Kaupan on aina ilmoitettava kalan pyyntiaika ja -paikka.
Kuva Kristian Ahlroth
Katso myös:
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU