Kotivinkki

Kalan fileointi

Kalan fileointi

Käy rohkeasti kalatiskin vonkaleiden kimppuun. Kalan fileointi onnistuu näiden ohjeiden avulla.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Näin fileoit:

Hyvä fileointiveitsi on terävä, ohutteräinen, ja sen terä on hieman taipuisa. Veitsi, joka tuntuu kädessäsi hyvältä, on oikea valinta kalan fileointiin.

1. Ota napakka ote lohen päästä, kidusten välistä. Työnnä veitsi läpi kalan niskasta, selkäruodon päältä.
2. Vedä veitsi ruodon päätä myötäillen aina pyrstöön saakka. Näin saat toisen fileen irti.
3. Irrota selkäruoto toisesta kalapuoliskosta reippaalla vedolla.
4. Pidä kalasta kiinni kalapiikillä ja poista kylkiruodot yhtenä levynä napakasti veitsellä vetäen. Harjoitus tekee mestarin.

Kuva Kristian Ahlroth

Katso myös:

Julkaistu: 26.10.2010
Katso myös nämä