Tervetuloa kotiin – 10 kutsuvaa eteistä
Sisustus
Tervetuloa kotiin – 10 kutsuvaa eteistä
Inspiroivasti sisustettu eteinen kutsuu oman perheen kotiin ja vieraat peremmälle. Jos heittäytyy luovaksi, sisääntulosta tulee entistäkin kutsuvampi!
2.3.2017
 |
Unelmien Talo&Koti
Yli satavuotiaan paritalohuoneiston remontissa eteiseen jätettiin näkyviin pätkä entistä ulkoseinää. Rouheaan hirteen oli helppo kiinnittää ripustuskoukut, ja siinä oli myös luonteva paikka valaisimelle. Hirsisyvennys tekee arkisesta naulakosta melkein kuin tilataidetta. Perheen äiti pitää dramaattisista esineistä, joten hän ei voinut vastustaa lystikästä lankapuhelinlaukkua, jonka hän löysi kuopiolaisesta Sininen Silta -liikkeestä.
Nuoripari muutti 1900-luvun alussa rakennuttuun taloon ja joutui oitis keskelle perusteellista pintaremonttia. Eteisen lattiaan tuli laminaatti. Tapetti on Cole & Sonin näyttävä Woods & Pears. Seinälle kiinnitettiin Nomess Copenhagenin hyllynaulakko. Siihen voi ostaa lisää koukkuja, jos säilytystila uhkaa loppua kesken. Sähkökaappi saatiin sulautumaan seinään mustalla kontaktimuovilla. Polttopuut säilytetään pöydän alla laatikossa, sillä huoneistossa on kaksi kakluunia.
1900-luvun alussa rakennetun puutalon yläkerran huoneistoon tullaan pienen, punalattiaisen eteisen kautta. Se on sisustettu kodikkaaksi rakkailla muistoilla ja suvun vanhoilla huonekaluilla. Perheen äidin isovanhemmat saivat aikoinaan sievän lipaston häälahjaksi. Komean tuolin lahjoitti ystävä.
Askeleen verran peremmällä samassa asunnossa on avarampi eteistila, joka puolestaan sai punaisen seinän. Se on kuin iloinen tervetulotoivotus kotiin palaajalle. Perheen äiti ratkaisi kenkäsäilytyksen näppärästi kiinnittämällä seinälle kaksi vanhaa puulaatikkoa. Naulakko on perheen isoisoisän tekemä. Pikkukaappien liitutauluoviin voi kirjata tärkeitä asioita muistiin.
Sormipaneeli on tehnyt komean paluun! Remontissa rintamamiestalon eteisen seinät paneloitiin ja maalattiin valkoisiksi. Myös muu sisustus toistaa valkoisen sävyjä. Perheen isoisä nikkaroi keveän penkin, johon voi istahtaa vaikka solmimaan kengät. Naulakko oli talossa jo ennestään, ja remontissa sekin sai uuden maalipinnan.
Tähän kotiin astellaan jos nyt ei punaista niin ainakin iloisenkirjavaa räsymattoa pitkin. Pöytä ja kasvitaulu ovat kirpparihankintoja. Portaat vievät yläkertaan, jonka rakentaminen on vasta alullaan. Pöytä ja kasvitaulu ovat kirpparihankintoja. Pöydän asetelma vaihtuu aina sesongin mukaan. Yläkerran portaat rakennettiin vanhan vessan paikalle, ja rappujen alle tehtiin perheen äidin haaveilema ruokakomero.
Arvaatko, missä piileksii tämän huushollin sähkökaappi? Se löytyy nostalgisen taulun takaa! Eteinen on sisustettu kekseliäästi vanhoin kalustein. Antiikkituoli on Tori.fistä, siihen vaihdettiin vain uusi istuinpäällinen. Ruskeassa pahvilaatikossa on ennen vanhaan kuljetettu pyykkiä. Peilistä pilkistää kattovalaisin, jonka perheen äiti on tehnyt metallikorista. Raitamatto on Bloomingvillen mallistosta.
Omakotitalon eteisessä on kodikas tervetulostoivotus: Ajattele kevättä! Viesti vaihtuu aina sen mukaan, millä tuulella asukkaat ovat. Nyt on kevättä rinnassa, sillä aurinkolasit on ripustettu jo tauluun valmiiksi odottelemaan leppoisia ulkoilukelejä.
Omakotitalon kapeaan ja pitkulaiseen eteiseen ei juuri huonekaluja mahdu. Seuraavassa remontissa onkin tarkoitus siirtää seinää, jolloin tila hiukan avartuu. Eteisen päädyssä on kuitenkin kaapin mentävä kolo, jonne  hankittiin säilytystilaksi vanha emännänkaappi. Innokkaat tuunaajat maalasivat sen uuteen kotiin paremmin sopivaksi.
Iso peili saa rivitalokodin eteisen näyttämään todellista suuremmalta. Se on hankittu huoneistossa asuvan pariskunnan ensimmäiseen yhteiseen kotiin ja kulkenut mukana muutosta toiseen. Lipasto on perheystävän 17-vuotiaan pikkuveljen taidonnäyte. Rouhea puutaso sopii hienosti pienesineiden punottuun pintaan.

Lue lisää:

Kommentoi »