Tee helppohoitoinen piha
Piha ja puutarha
Tee helppohoitoinen piha
Helppohoitoisuus, luonnon mukailu ja kuivuuden kestävyys ovat nyt avainasemassa pihoja suunniteltaessa. Nappaa tästä kolme vinkkiä helppohoitoisen pihan suunnitteluun.
20.1.2014
 |
Viherpiha

Yltäkylläisyydestä huolimatta tiiviisti istutettu puutarhakin voi olla vaivaton, kun sieltä puuttuu työläs nurmikko. Koristeelliset perennat eivät juuri hoitoa vaadi.

Kuvan puutarhassa kasveja ei ole istutettu yhden lajin tai lajikkeen ryhmiin vaan luontoa mukaillen monivivahteiseksi kasvimatoksi. Lehtosalvia, meksikonhanhikki, jalokurjenpolvi ’Rozanne’ ja hentohöyhenheinä hehkuvat auringossa. Istutuksia halkovat kapeat purot, jotka keräävät katseet ja antavat vilvoittavan vivahteen paahteiseen pihaan. Allasmuovi on kätketty taitavasti pystysuorien kiviseinämien avulla ja peittämällä pohja litteillä kivillä.

Tee metsäpihasta viihtyisä. Jos sinulla on pala metsää pihallasi, tee sinne istuskelupaikka, missä voit rentoutua ja ihailla luontoa. Hauskasti muotoillut puuistuimet luovat jännittävän kontrastin villille luonnolle. Miksei puupölkyistä voisi sahauttaa kuutioita? Suosi metsäpuutarhassa luonnonkasveja. Istuta sekaan kurjenpolvia, kuunliljaa, sormustinkukkaa, saniaisia ja tähtiputkea. Ne viihtyvät puolivarjossa eivätkä vaadi erityistä hoitoa. 

Ota paahteisesta paikasta kaikki irti. Jos pihallasi on paahteinen paikka, istuta sinne kuivuutta kestäviä kasveja tiheästi. Salviat, tulikukat, kärsämöt, sädepäivänhattu ja enkeliperhoangervo saavat ihmeitä aikaan. Yksinkertaista laattakäytävää pitkin pääset ihailemaan ja hoitamaan kasveja. Laattojen reunat ja välit on huoliteltu koristekivillä.

Lue lisää:

Kommentoi »