Täydelliset farkut
Sisustus
Täydelliset farkut
Pillit tai lököt, tärkeintä farkuissa on hyvä istuvuus. Kun hoidat lempifarkkujasi oikein, niin ne kestävät pitkään.
Julkaistu 26.3.2014
Kotivinkki

Näin hoidat farkkuja

1. Kun peset farkut, käännä ne nurin päin ja sulje sepalus. Pese farkut 30–40 asteessa. Täytä kone puolilleen: liian pienessä vesimäärässä farkkuihin voi tulla valkoisia raitoja. 

2. Älä käytä huuhtelu­ainetta. Joustavasta kankaasta huuhteluaine vie elastisuuden pois. Tummiin tai mustiin farkkuihin ei tule käyttää valkaisuainetta sisältävää pesuainetta. 

3. Oio farkut käsin, kun ne tulevat pesusta, ja laita roikkumaan. Jos farkuissa on elastaania, älä käytä kuivausrumpua tai -kaappia. Korkea lämpötila pilaa elastaanin. 

4. Silitä farkut tarvittaessa nurjalta puolelta. Pesun lisäksi säännöllinen tuuletus tekee hyvää farkuille. Pese farkkuja mahdollisimman harvoin. Käytä tahranpoistoainetta tarvittaessa. 

Farkut: materiaaliopas

• Laadukkaan farkkukankaan tunnistaa kankaan paksuudesta. Kangas voi aluksi tuntua jopa kovalta, mutta se pehmenee ja muokkautuu käytössä. 

• Nykyfarkuissa on yleensä hieman elastaania (1-2 %), sillä se parantaa istuvuutta. Viime vuosina suosituksi tullut käsittelemätön ja pesemätön  raw-denim ei sisällä elastaania eikä kulutuksia. 

• Ekologisinta on valita luomupuuvillaiset ja mahdollisimman vähän käsitellyt farkut. Erilaiset pesut ja kulutukset lyhentävät farkkujen käyttöikää.

Farkkujen ostajan vinkit

• Täydellisten farkkujen osto-opas on yksinkertainen: unohda trendit ja villitykset. Tumma, tasainen väri hoikentaa ja liian piukka malli leventää. Suorat lahkeet pukevat pitkiä ja pätkiä. • Farkuissa on yleensä elastaania, joten valitse napakka koko. Farkut joustavat käytössä.

• Sovita farkut aina kengät jalassa, jotta saat tarpeeksi pitkät lahkeet. Korkea vyötärölinja lyhentää yläosaa. Leveät takataskut kasvattavat takapuolta. • Reidestä hyvin istuva malli hoikentaa. Kun löydät täydellisen mallin, osta kerralla kaksi paria.

Kotivinkki 5/2014

Katso myös:

Kommentoi »