Näin valitset ja hoidat kauluspaidan
Sisustus
Näin valitset ja hoidat kauluspaidan
Kauluspaita antaa huolitellun vaikutelman. Panosta kauluspaidan valintaan ja hoida paitasi huolella, niin paidasta on iloa pitkään!
Julkaistu 13.2.2014
Kotivinkki

Sovita paita huolella – liian pieni tai iso paita istuu huonosti, ja se näkyy. Tutustu hoito-ohjeisiin: esimerkiksi silkki on arka materiaali ja vaatii omat pesuaineensa. Katso löytyykö nappilistan ja kauluksen sisäpuolelta tukikangas: se tuo ryhtiä paitaan. Täyspitkä hiha on käytännöllisin.

Valitse oikea materiaali

  • Puuvilla on materiaalina helppohoitoinen, mukava eikä hiosta tai sähköisty kuten keinokuidut. Muuntokuiduista silkinkaltainen viskoosi pysyy pitkään siistinä.
  • Silkki on luksusmateriaali, joka vaatii käsin hoitoa, mutta tuntuu iholla miellyttävältä. Tarkista paidan hoito-ohjeet materiaalista riippumatta.
  • Pieni määrä elastaania antaa paidalle joustoa. Varsinkin tyköistuvissa ja slim-malleissa jousto saa paidan istumaan paremmin.

Näin hoidat kauluspaitaa

  • Ennen kuin otat paidan käyttöön, suihkuta tekstiilisuojaa kaulusten sisäpuolelle, kainaloihin ja hihansuihin. Uusi käsittely 2–3 pesukerran jälkeen puhtaaseen paitaan.
  • Poista tahrat tuoreeltaan. Sappisaippua on tehokas lian irrottaja. Puuvillapaidat tarvitsevat 60 asteen pesulämpötilan. Silkki tulee pestä käsin tai hienopesuohjelmalla.
  • Säilytä paidat aina puhtaina, sillä lika kellastaa niitä. Valkoisen paidan voi joutua pesemään joka käyttökerran jälkeen. Toisinaan tuuletus riittää. Säilytä kauluspaidat henkarilla.
  • Katso silityslämpötila pesumerkintälapusta. Käytä höyrytoimintoa tai esisumuta paita. Avaa napit. Aloita kauluksesta, siirry hihoihin ja lopuksi silitä etu- ja takakappaleet. Ripusta.

Kotivinkki 2/2014

Katso myös: 

Kommentoi »