Untuvatakin hoito
Sisustus
Untuvatakin hoito
Tukeva henkari ja untuvalle tarkoitettu pesuaine pitävät untuvatakkisi kunnossa vuodesta toiseen. Kurkkaa hoitovinkit ja pidä takkisi kuosissa!
27.11.2013
 |
Kotivinkki

Näin hoidat untuvatakkia

1 Pese takki erikseen, nurinpäin käännettynä ja vetoketju kiinni. Irrota turkissomisteet. Valitse hellävarainen 30 asteen hienopesuohjelma. Käytä untuvapesuainetta tai muuta neutraalia, valkaisuaineetonta pesuainetta noin kolmasosa normaalista määrästä.

2 Älä käytä pesun yhteydessä huuhteluainetta. Linkoa takki koneen täysillä kierroksilla mahdollisimman kuivaksi. Jos käytät rumpukuivaajaa, lämpötilan tulee olla alhainen ja kuivatusajan mahdollisimman pitkä, jopa kolmesta neljään tuntia.

3 Untuvatakit ja muut untuvaa sisältävät tuotteet voi kuivata myös avarassa, hyvin ilmastoidussa tilassa. Pöyhi takkia usein ja huolellisesti kuivauksen aikana. Tasoita untuvatäyte taputtelemalla pesun ja kuivauksen jälkeen, niin se ei jää kasaan.

4 Säilytä untuvatakkiasi huolellisesti, jotta sen käytöikä olisi pitkä. Kun takki ei ole käytössä, pidä se henkarille ripustettuna kuivassa, ilmastoidussa tilassa. Pese untuvatakkisi ennen pitkäaikaista säilytystä.

Asiantuntijana Eija Engblom Joutsenelta.

Untuva: materiaaliopas

• Untuva säätelee lämpöä automaattisesti, sillä untuviin sitoutuu paljon ilmaa.

• Untuvatakeissa voi olla sekä untuvaa että höyhentä. Kokountuvasta valmistettu takki on lämpimin.

• Laadukkaan untuvatakin tuntee kokeilemalla: kun täytettä painaa, untuva palautuu nopeasti alkuperäiseen muotoonsa. Takki ei myöskään pölise ja on vesipestävä.

Kotivinkki 19/2013

Kommentoi »