
Seijan helppo jogurttikakku kerää kehuja! ”Yritän saada jääkaappiin tekeytymään, mutta mies syö kuumana”
Seija Kaiston paistetussa kakussa ei ole ollenkaan pohjaa: ”Tämä kakku tarjoaa parhaan osan juustokakusta. Ohje on kymmenelle, ei tosin meillä”, Seija kertoo. Nappaa ihanan simppeli resepti jutun lopusta!
Herkullisen näköinen kakku! Kertoisitko siitä, Seija?
Olen valmistanut tätä jogurttikakkua usein jo useamman vuoden ajan. Rakastan helppoja juustokakkuja, mutta omaan makuuni sopii pohjaton kakku. En pidä keksipohjasta, johon on sekoitettu voita, koska pohjassa maistuu mielestäni rasva. Tämä kakku tarjoaa parhaan osan juustokakusta, eli sen täytteen tiiviissä muodossa.
En muista enää, miten resepti sai alkunsa, mutta olen julkaissut sen ohjeen Kotirinne-blogissani ensimmäisen kerran pari vuotta sitten.

Kertoisitko kakun leipomisesta? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota?
Tämä on todella helppoa valmistaa. Heitän vain kaikki ainekset keskenään, sekoitan ja paistan. Tärkeää on malttaa paistaa kakkua pitkään matalassa lämpötilassa: 170 asteessa noin 50 minuuttia.
Miten kakku tarjoillaan?
Jogurttikakku on parasta kylmänä ja sellaisenaan ilman lisukkeita.
Millaista palautetta olet saanut kakusta?
Mieheni rakastaa tätä kakkua, hän tosin tykkää kaikesta makeasta. Yritän saada kakun kypsennyksen jälkeen jääkaappiin tekeytymään vuorokaudeksi, mutta mies syö jo kuumana. Ohje on kymmenelle, ei tosin täällä.
”Joku käy etelänlomalla rentoutuakseen, minä leivon.”

Kerrotko vielä hieman suhteestasi leivontaan ja ruoanlaittoon?
Rentoudun laittamalla ruokaa, leipomalla tai säilömällä. Rakastan sitä hetkeä, kun kiire väistyy ja saan keskittyä leivontaan. Joku käy etelänlomalla rentoutuakseen, minä leivon.
Teen paljon omia kokeiluja, osa onnistuu, osa ei. Yritin esimerkiksi opetella valmistamaan hapanjuurileipää useita kuukausia, mutta en onnistunut siinä. Epäonnistuminen ei haittaa, sillä kanoillemme kelpaavat kaikki epäonnistuneet leipomukset!
Teen myös simaa ja olen julkaissut simakirjan Juhlajuomaa luonnon antimista. Teen hillot ja mehut itse, paljon parempaa kuin kaupasta ostetut.

Helppo jogurttikakku
Resepti: Seija Kaisto
Ainekset (10 annosta)
- 6 kanamunaa
- 6 dl sitruunajogurttia (Seija käyttää Valion Kreikkalainen sitruuna -jogurttia. Myös vaniljajogurtti käy hyvin!)
- n. 1 dl sokeria (tai maun mukaan)
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia original)
- 2 (kukkurallista) dl maizenaa
- 1 tl leivinjauhetta
Seijan helppo jogurttikakku – ohje:
- Sekoita leivinjauhe maizenaan, ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Asettele rypistetty leivinpaperi ison sokerikakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Vuoan pohjaa kannattaa hieman kostuttaa, niin leivinpaperi kiinnittyy hyvin.
- Paista kakkua uunin keskiosassa 170 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakun pinta on osittain tummunut. Malta paistaa tarpeeksi pitkään, jottei kakku jää vetiseksi. Aluksi kakku nousee uunissa, mutta pois ottaessa se litistyy ja rutistuu, mutta se ei haittaa vaan on toivottavaa.
- Nosta kakku uunista ja anna sen jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt kakku vuokineen jääkaappiin. Jääkaapissa se vielä tekeytyy ja tiivistyy, minkä jälkeen voit poistaa vuoan reunat, leikata kakun ja herkutella!