Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Sekoita, paista ja nauti

Seijan helppo jogurttikakku kerää kehuja! ”Yritän saada jääkaappiin tekeytymään, mutta mies syö kuumana”

Seija Kaiston paistetussa kakussa ei ole ollenkaan pohjaa: ”Tämä kakku tarjoaa parhaan osan juustokakusta. Ohje on kymmenelle, ei tosin meillä”, Seija kertoo. Nappaa ihanan simppeli resepti jutun lopusta!

2.8.2024

Herkullisen näköinen kakku! Kertoisitko siitä, Seija?

Olen valmistanut tätä jogurttikakkua usein jo useamman vuoden ajan. Rakastan helppoja juustokakkuja, mutta omaan makuuni sopii pohjaton kakku. En pidä keksipohjasta, johon on sekoitettu voita, koska pohjassa maistuu mielestäni rasva. Tämä kakku tarjoaa parhaan osan juustokakusta, eli sen täytteen tiiviissä muodossa.

En muista enää, miten resepti sai alkunsa, mutta olen julkaissut sen ohjeen Kotirinne-blogissani ensimmäisen kerran pari vuotta sitten.

Seijan helppo jogurttikakku
Seijan mukaan kakku ei kaipaa lisättyä sokeria juuri lainkaan, sillä kakussa käytettävä sitruunajogurtti on sen verran makeaa. ”Itse lisään hieman sokeria, koska mieheni pitää makeasta. Tämä kakku onnistuu myös kookossokerista.”

Kertoisitko kakun leipomisesta? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Tämä on todella helppoa valmistaa. Heitän vain kaikki ainekset keskenään, sekoitan ja paistan. Tärkeää on malttaa paistaa kakkua pitkään matalassa lämpötilassa: 170 asteessa noin 50 minuuttia.

Miten kakku tarjoillaan?

Jogurttikakku on parasta kylmänä ja sellaisenaan ilman lisukkeita.

Millaista palautetta olet saanut kakusta?

Mieheni rakastaa tätä kakkua, hän tosin tykkää kaikesta makeasta. Yritän saada kakun kypsennyksen jälkeen jääkaappiin tekeytymään vuorokaudeksi, mutta mies syö jo kuumana. Ohje on kymmenelle, ei tosin täällä.

”Joku käy etelänlomalla rentoutuakseen, minä leivon.”
Seijan kakkuun tulee vain muutama raaka-aine. Kakkuseos on Seijan mukaan erittäin juoksevaa, mutta sitä ei kannata pelästyä. Jos kakusta haluaa kiinteän sijaan pehmeän lusikoitavaa, Seija vinkkaa vähentämään maizenan määrää reseptissä lukevasta reilusta kahdesta desilitrasta esimerkiksi yhteen desiin.

Kerrotko vielä hieman suhteestasi leivontaan ja ruoanlaittoon?

Rentoudun laittamalla ruokaa, leipomalla tai säilömällä. Rakastan sitä hetkeä, kun kiire väistyy ja saan keskittyä leivontaan. Joku käy etelänlomalla rentoutuakseen, minä leivon.

Teen paljon omia kokeiluja, osa onnistuu, osa ei. Yritin esimerkiksi opetella valmistamaan hapanjuurileipää useita kuukausia, mutta en onnistunut siinä. Epäonnistuminen ei haittaa, sillä kanoillemme kelpaavat kaikki epäonnistuneet leipomukset!

Teen myös simaa ja olen julkaissut simakirjan Juhlajuomaa luonnon antimista. Teen hillot ja mehut itse, paljon parempaa kuin kaupasta ostetut.

Seija käyttää jogurttikakussa ja kaikessa muussakin leivonnassa omien pihakanojensa munia. ”Niiden keltuaiset ovat todella keltaisia ja leipoutuvat hyvin.”

Helppo jogurttikakku

Resepti: Seija Kaisto

Ainekset (10 annosta)

  • 6 kanamunaa
  • 6 dl sitruunajogurttia (Seija käyttää Valion Kreikkalainen sitruuna -jogurttia. Myös vaniljajogurtti käy hyvin!)
  • n. 1 dl sokeria (tai maun mukaan)
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia original)
  • 2 (kukkurallista) dl maizenaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Seijan helppo jogurttikakku – ohje:

  1. Sekoita leivinjauhe maizenaan, ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Asettele rypistetty leivinpaperi ison sokerikakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Vuoan pohjaa kannattaa hieman kostuttaa, niin leivinpaperi kiinnittyy hyvin.
  3. Paista kakkua uunin keskiosassa 170 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakun pinta on osittain tummunut. Malta paistaa tarpeeksi pitkään, jottei kakku jää vetiseksi. Aluksi kakku nousee uunissa, mutta pois ottaessa se litistyy ja rutistuu, mutta se ei haittaa vaan on toivottavaa.
  4. Nosta kakku uunista ja anna sen jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt kakku vuokineen jääkaappiin. Jääkaapissa se vielä tekeytyy ja tiivistyy, minkä jälkeen voit poistaa vuoan reunat, leikata kakun ja herkutella!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt