Kotivinkki

Saunasetti pellavalangasta

Saunasetti pellavalangasta
Itse virkattu saunasetti on kaunis lisä omaan saunaan tai ihana tuliainen ystävälle. Virkattu kori, laudeliina ja saunakinnas syntyvät Suomessa värjätystä pellavalangasta.
Julkaistu: 11.2.2015

Pellava on vanha kulttuurikasvi, jota on viljelty tuhansia vuosia kuidun luontaisen kiillon ja lujuuden vuoksi. Sileäpintaiselle pellavalle on ominaista hyvä valonkesto ja kosteuden imukyky. Pellava ei likaannu helposti, se puhdistuu vaivatta, kuivuu nopeasti ja pehmenee käytössä. Siksi se sopii erinomaisen hyvin juuri saunatekstiileihin.

Veera-pellavalanka kootaan vyyhdiksi, pestään, valkaistaan ja värjätään Lappajärven Värjäämöllä. Saatavilla luonnonväri ja 14 muuta väriä. Käsittelemätön pellavalanka on peräisin Italiasta. Materiaali: 100 % pellavaa. Vyyhdin koko: 500 g = n. 475 m. Hinta: 36 e/kg, eli noin 18 e/500 g. Puikkokoko: 4–5.

Yhdestä vyyhdistä = 500 g: 2 laudeliinaa ja 2 pesukinnasta tai 2 koria. Kahdesta vyyhdistä = 1 kg: 2 laudeliinaa 2 pesukinnasta 2 koria.

Näin syntyy saunasetti – virkkausohjeet

Tiedustelut: Lappajärven Värjäämö Oy, 040 838 5449, info@filona.fi. Lankaa on saatavilla useissa käsityöliikkeissä ympäri Suomea.

Kommentoi »