Kotivinkki

Laudeliina pellavalangasta

Laudeliina pellavalangasta
Itse tehty laudeliina on kaunis lisä omaan saunaan tai ihana lahja ystävälle. Liina syntyy Suomessa värjätystä pellavalangasta.
Julkaistu: 11.2.2015

Koko: 40 x 56 cm

Näitä tarvitset • 200 g Veera-pellavalankaa (varaa kaksiväriseen laudeliinaan vähän toista väriä reunaa varten) • neulepuikot nro 4 tai käsialan mukaan. • virkkuukoukun nro 4 tai käsialan mukaan Tee mallineule Helmineule tasoneuleena Neulo 1.krs:lla 1 s oikein ja 1 s nurin. Neulo 2.krs:lla ja koko työn ajan edellisen krs:n oikeat s:t nurin ja nurjat s:t oikein. Tiheys 14 s ja 25 krs = 10 cm Tee näin 1. Luo löyhästi 55 s. Neulo helmineuletta 55 cm. Päätä s:t. 2. Viimeistele virkkaamalla reunaan kiinteitä silmukoita toisella värillä. 3. Aloita virkkaaminen oikeasta yläkulmasta: tee reunaan 30 ks, käännä työ ja virkkaa ripustuslenkki seuraavasti: tee 8 kjs, hyppää 5 ks:n yli ja tee kuudenteen 1 ps, käännä työ. Tee kjs-ketjuun 1 kjs ja 10 ks, tee yläreunaan vielä 25 ks. Virkkaa jokaisessa neljässä nurkassa samaan silmukkaan 1 ks–1kjs–1ks, virkkaa reunaan muuten tasaisesti kiinteitä silmukoita. Päätä tekemällä 1. ks:aan 1 ps, katkaise lanka ja vedä s:n läpi. 4. Päättele langanpäät.

Teimme samasta langasta myös nämä saunatekstiilit

Pellava on vanha kulttuurikasvi, jota on viljelty tuhansia vuosia kuidun luontaisen kiillon ja lujuuden vuoksi. Sileäpintaiselle pellavalle on ominaista hyvä valonkesto ja kosteuden imukyky.

Pellava ei likaannu helposti, se puhdistuu vaivatta, kuivuu nopeasti ja pehmenee käytössä. Siksi se sopii erinomaisen hyvin juuri saunatekstiileihin.

Tiedustelut: Lappajärven Värjäämö Oy, 040 838 5449, info@filona.fi. Lankaa on saatavilla useissa käsityöliikkeissä ympäri Suomea.

Kommentoi »