”Lapsuudessani säästösyistä tehty ruoka on muuttunut rakkaudenosoitukseksi” ‒ äidin tekemä ruoka kruunaa Samu Haberin tärkeän päivän
5 ajatusta ruoasta
”Lapsuudessani säästösyistä tehty ruoka on muuttunut rakkaudenosoitukseksi” ‒ äidin tekemä ruoka kruunaa Samu Haberin tärkeän päivän
Laulaja Samu Haber sanoo nein danke saksalaiselle perinneruoalle ja kyllä kiitos äidin makkarakastikkeelle. Lue Samun viisi ajatusta ruoasta.

1. Ruoan voimalla

Arkena syön paljon salaatteja, kasviksia ja kalaa. Uunilohta ja -juureksia sekä erilaisia pastakastikkeita tulee tehtyä usein. Välipalaksi syön hedelmiä. Karkeista ja suklaasta luovuin kokonaan puolitoista vuotta sitten. Urheilen monta kertaa viikossa, ja työkin kuluttaa. Jaksan paremmin, kun ravintoasiat ovat kunnossa. Kokkaaminen on nastaa, jos siihen on aikaa paneutua. Kaveriporukan yhteiseen formulakisakatsomoon teen usein currylohipastaa. Tarjoiluun sopii parhaiten sellainen pastalaji, jonka sisään kastike sujahtaa.

”Kokkaaminen on nastaa, jos siihen on aikaa paneutua.”

Samun currylohipastasta ei makua puutu! Helppo pasta on puolessa tunnissa pöydässä. Nappaa resepti täältä.

2. Rakkautta lautasella

Äidin tekemä makkarakastike perunamuusilla kruunaa tärkeän päivän tai parantaa pahan mielen. Kastikkeeseen tulee HK:n sinistä ja muusiin aitoa maitoa sekä oikeaa voita. Lapsuudessani säästösyistä tehty ruoka on muuttunut vuosien aikana suureksi rakkaudenosoitukseksi. Puolisoni lisäksi muutama hyvä ystäväni on opetellut reseptin.

3. Samassa rytmissä

Ruokarytmini on säännöllisin kiertueilla, sillä niillä jokainen päivä on tarkkaan aikataulutettu. Ruoasta vastaa etukäteen tilattu catering-firma, ja rundit ovat parhaimmillaan kuin gourmet-matkoja. Etenkin Keski- Euroopassa catering-yritysten palvelukonseptit ovat korkeatasoisia. Artisti maksaa ja saa valita, mitä syö. Tärkeintä on, että kasviksia on paljon ja eri ruokavaliot huomioitu.

4. Ruokakulttuuri vaihtoon

Kuudentoista viime vuoden aikana olen viettänyt pitkiä aikoja Saksassa kiertueilla tai kuvausmatkoilla. Saksalaiset tekevät hyviä autoja ja osaavat pelata jalkapalloa, mutta maan perinneruoka weißwursteineen ja brezeleineen ei vakuuta. Onneksi kansainvälinen ravintolatarjonta maassa on huikea.

5. Kaasua!

Asuin nuorempana Espanjassa ja totuin käyttämään siellä kaasuliettä. Kaasun avulla paistolämpötilaa voi hallita helposti. Teetin kaasulieden remontin yhteydessä myös nykyiseen kotiini.

Samu Haber

Sunrise Avenue -yhtyeen jälkeen soolouralle siirtynyt 47-vuotias muusikko asuu Helsingissä puolisonsa kanssa.

Kommentoi »