4,3(12)
Samu Haberin currylohipasta − testaa bravuuria, jota muusikko kokkaa kavereilleen
Munaton
30 min
Muusikko Samu Haber valmistaa currylohipastaa usein evääksi kaveriporukalleen yhteiseen formulakisakatsomoon. ”Currya voi lisätä kastikkeeseen oman maun mukaan. Tarjoiluun sopii parhaiten sellainen pastalaji, jonka sisään kastike sujahtaa”, Haber vinkkaa.
Reseptin ainekset
2
2 sipulia
6–7 valkosipulinkynttä
300 gkirjolohifileetä
noin 1 rkl voita
noin 1 rkl curryjauhetta ( suolatonta)
2 dlkaurakermaa
½‒¾ tlsuolaa
½ rkutilliä
noin 25 gparmesaanijuustoa
Lisäksi
200 gpastaa (esim. penne)

Samu Haberin currylohipasta − ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kirjolohi paloiksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  3. Paista voi ja curryjauhe pannulla tahnaksi. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kypsennä sipuleita hetki mutta varo, etteivät ne pala.
  4. Lisää lohipalat. Paista hetki. Lisää kaurakerma ja anna muhia muutama minuutti. Saksi valmiin kastikkeen päälle tuoretta tilliä.
  5. Valuta pasta.
  6. Tarjoa currylohikastike pastan kanssa. Raasta päälle parmesaanijuustoa ja viimeistele tillillä.

Vinkki!

Jos curryjauheessa on suolaa, vähennä ruokaan lisättävän suolan määrää.

Samu Haber

Sunrise Avenue -yhtyeen jälkeen soolouralle siirtynyt 47-vuotias muusikko keikkailee Suomessa läpi kesän. Asuu Helsingissä puolisonsa kanssa.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.