Kotivinkki

Salaattiveneet munalla, mädillä ja katkaravuilla

Salaattiveneet munalla, mädillä ja katkaravuilla

Täydellisellä munakokkelilla, katkaravuilla ja kirjolohenmädillä täytetyt salaattiveneet ovat värikäs naposteltava pääsiäispöytään. Tarjoa salaattiveneet alkupaloina tai rennosti makupaloina yhtä aikaa muiden ruokien kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Mainos

Salaattiveneet munalla, mädillä ja katkaravuilla

12-16 venettä 4 hengelle
30 min

2 pientä (gem-) salaattikerää tai keräsalaattia
1 annos munakokkelia (ks. ohje)
n. 100 g katkarapuja
n. 50 g kirjolohenmätiä
4-12 öljyyn säilöttyä savumuikkua
ruoho- tai kevätsipulia
tilliä
 

1. Valmista ensin munakokkeli ohjeen mukaan. Nosta se kattilasta toiseen astiaan jäähtymään. 
2. Sulata ja valuta katkaravut sekä kirjolohenmäti. Valuta savumuikuista ylimääräinen öljy pois. 
3. Poista salaatinkeristä päällimmäiset lehdet. Jos käytät keräsalaattia, poista ulommaisia lehtiä, kunnes jäljellä on keräsalaatin rapeat ja vaaleanvihreät sisälehdet. Käytä ulommaiset lehdet toiseen ruokaan. Irrota sisälehtiä 12-16 kappaletta. 
4. Lusikoi salaatinlehdille ruokalusikallinen jäähtynyttä munakokkelia. Aseta salaattiveneisiin katkarapuja, kirjolohenmätiä tai savumuikkuja. Koristele tillillä ja ruoho- tai kevätsipulilla. Veneet pysyvät napakoina jääkaapissa noin tunnin. 

Kotivinkki 6/2012

Katso myös: 

Julkaistu: 25.2.2014
Katso myös nämä