Salaattiveneet munalla, mädillä ja katkaravuilla
Ruoka
Salaattiveneet munalla, mädillä ja katkaravuilla
Täydellisellä munakokkelilla, katkaravuilla ja kirjolohenmädillä täytetyt salaattiveneet ovat värikäs naposteltava pääsiäispöytään. Tarjoa salaattiveneet alkupaloina tai rennosti makupaloina yhtä aikaa muiden ruokien kanssa.
25.2.2014
 |
Kotivinkki

Salaattiveneet munalla, mädillä ja katkaravuilla

12-16 venettä 4 hengelle 30 min

2 pientä (gem-) salaattikerää tai keräsalaattia 1 annos munakokkelia (ks. ohje) n. 100 g katkarapuja n. 50 g kirjolohenmätiä 4-12 öljyyn säilöttyä savumuikkua ruoho- tai kevätsipulia tilliä  

1. Valmista ensin munakokkeli ohjeen mukaan. Nosta se kattilasta toiseen astiaan jäähtymään.  2. Sulata ja valuta katkaravut sekä kirjolohenmäti. Valuta savumuikuista ylimääräinen öljy pois.  3. Poista salaatinkeristä päällimmäiset lehdet. Jos käytät keräsalaattia, poista ulommaisia lehtiä, kunnes jäljellä on keräsalaatin rapeat ja vaaleanvihreät sisälehdet. Käytä ulommaiset lehdet toiseen ruokaan. Irrota sisälehtiä 12-16 kappaletta.  4. Lusikoi salaatinlehdille ruokalusikallinen jäähtynyttä munakokkelia. Aseta salaattiveneisiin katkarapuja, kirjolohenmätiä tai savumuikkuja. Koristele tillillä ja ruoho- tai kevätsipulilla. Veneet pysyvät napakoina jääkaapissa noin tunnin. 

Kotivinkki 6/2012

Katso myös: 

Kommentoi »