Pääsiäisen kananmunat
Ruoka
Pääsiäisen kananmunat
Kananmunat ovat helppo alkupala pääsiäisaterialle. Kruunaa munanpuolikkaat katkarapu- tai mätitäytteellä ja tee kaveriksi sillimunatartarilla koristellut ruisnapit.

Katkarapumunat
Sekoita 150 g sulatettuja katkarapuja, 1 dl majoneesia, 2 rkl hienonnettua ruohosipulia ja tilkka sitruunamehua, ja lusikoi kananmunanpuolikkaiden päälle.
Mätimunat
Sekoita 100 g mätiä ja 1 dl vaahdotettua smetanaa. Rouhaise mustapippuria joukkoon ja lusikoi tai pursota mätitahnaa kananmunapuolikkaille.
Sillimunatartar
Hienonna puolikas pieni punasipuli, 4 kypsää kananmunaa ja 50 g matjessilliä. Sekoita joukkoon tilliä maun mukaan. Lusikoi ruisnapin päälle.
Kotivinkki 5/2013
Katso myös: