Kotivinkki

Täydellinen munakokkeli ja rapeat ruistikut

0
0

Täydellinen munakokkeli ja rapeat ruistikut

Täydellinen munakokkeli on kermaisen pehmeä ja muistuttaa enemmän munavoita kuin kiinteää munamassaa. Katso ohje ja kokkaa täydellinen munakokkeli ja seuraksi ruistikut!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Kaisa Rautaheimo
Tulosta
Mainos

Ainekset

Täydellinen munakokkeli

  • 4kananmunaa
  • voita kattilan voiteluun
  • mustapippuria myllystä
  • ½ tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2–3 rklkermaa

Rapeat ruistikut

  • 4–6viipaletta tiiviistä ruislimpusta
  • 3 rklavokado- tai rypsiöljyä
  • suolaa (sormi)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Täydellinen munakokkeli

1. Voitele pienen kattilan pohja ja sisäreuna voilla. Riko kananmunat kattilaan. Lisää suola ja mustapippuri. Sekoita munien rakenne rikki.

2. Säädä liesi hieman keskilämpöä kuumemmalle. Kypsennä kananmunia koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Massa tuntuu ensin tummuvan ja vetistyvän, kunnes valkuainen saostuu. Kun koko massa alkaa saostua vanukasmaiseksi, sekoita hieman voimakkaammin ja huolellisesti pohjaa myöten. Nosta kattila pois liedeltä.

3. Lisää kylmä kerma, jolloin kypsyminen pysähtyy. Lopputuloksena pitäisi olla melko löysä, mutta mehukas munakokkelimassa. Tarjoa heti tai nosta toiseen astiaan jäähtymään, sillä munakas maistuu myös jäähtyneenä.

Rapeat ruistikut

1. Leikkaa ruislimpusta ½–1 cm:n paksuisia viipaleita. Leikkaa viipaleet vielä pitkiksi tikuiksi.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää leipätikut ja ripottele päälle sormisuolaa. Paahda tikkuja 2–3 minuuttia öljyssä käännellen, kunnes ne ovat ruskistuneet kauniiksi ja rapeiksi.
3. Nosta tikut talouspaperin päälle, jolloin ylimääräinen öljy imeytyy pois. Tarjoa tikut salaatinlehtiveneiden kanssa.

Katso myös: 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä