Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruokalahjat

Ave Maria! Kokoa italialaisten makujen ystävälle lahjaksi risottopussi, makusuola ja parmesaanikeksit – katso ohjeet!

Lahjaksi makuja maailmalta! Kokoa pakettiin sienirisoton tarvikkeet, suussasulavat parmesaanikeksit sekä pitkään säilyvä sitruuna-rosmariinisuola. Paketoimiseen käyvät kodin kaapeista tai kirppareilta löytyvät pahvilaatikot ja puhtaat lasipurkit.

2.12.2024

Parmesaanikeksit

Tähdenmuotoiset parmesaanikeksit.
Parmesaanikeksit ovat herkullisia erilaisten juustojen ja hillojen seurana. Kokeile myös alkupaloina tai leivänsijaan vaikkapa risoton kaverina. Keksit säilyvät hyvinä 2–3 viikkoa, joten ne voi valmistaa etukäeen ennen h-hetkeä.

35–40 kpl

15 min + jääkaapissa 30 min + paistaminen 10 min

Ainekset:

  • 150 g parmesaanijuustoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 muna

Parmesaanikeksit – ohje:

  1. Raasta parmesaani hienoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja timjami. Nypi voi kuivien aineiden joukkoon yhdessä parmesaanin kanssa. Lisää lopuksi muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Kauli taikina kahden leivinpaperiarkin välissä noin 3–4 mm paksuksi levyksi. Ota levystä pienellä tähtimuotilla keksejä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

Sitruuna-rosmariinisuola

Sitruuna-rosmariinisuola kauniissa, uudelleen käytetyssä lasipurkissa. Kanteen on sidottu rosmariinioksa.
Makusuola on ihana lahja – helppo antaa ja saada. Sitruuna-rosmariinisuolalla maustuvat niin kana kuin vaikka kalakin. Tärkeää on valita laadukas sormisuola makusuolan pohjaksi.

noin 1 ½ dl valmista suolaa

5 min + kuivatus 3 vuorokautta

gluteeniton | vegaaninen

Ainekset:

  • 1 rkl luomusitruunan kuorta raasteena (1–2 sitruunaa)
  • 2 rosmariininoksaa
  • 1 ½ dl laadukasta sormisuolaa

Sitruuna-rosmariinisuola – ohje:

  1. Pese ja raasta sitruunan kuori. Levitä kuoriraaste väljästi leivinpaperin päälle ja lisää rosmariininoksat reunoille. Anna kuivahtaa huoneenlämmössä 2–3 päivää.
  2. Riivi rosmariininlehdet irti varresta ja murskaa kevyesti kädessä jauhaen. Sekoita keskenään kaikki suolan aineet ja paketoi puhtaaseen lasipurkkiin.

Maustetut suolat

Sitruuna-rosmariinisuolan lisäksi voit valmistaa myös chilisuolaa ja sienisuolaa. Chilisuola tuo potkua pihviin ja pastaruokiin. Sienisuola on umamipommi eli täynnä pyöreitä, täyteläisiä makuja.

Sienirisotto lahjapussissa

Sienirisoton ainekset kauniissa lahjapussissa.
Liitä risoton mukaan ohje ja muistutus lahjan saajalle varata loraus valkoviiniä, kasvislientä, pari nokaretta voita ja pala parmesaania jääkaappiin ennen ruoanlaittoon ryhtymistä.

4 annosta

gluteeniton

Ainekset:

  • 4 dl risottoriisiä
  • noin 1 dl kuivattuja sieniä (esimerkiksi tatteja tai suppilovahveroita)
  • 1 rkl kuivattua ruohosipulia

Sienirisotto – ohje:

  1. Pakkaa kaikki risoton aineet kerroksittain läpinäkyvään sellofaanipussukkaan.
  2. Pane sienet päällimmäiseksi.
  3. Sulje pussi tiiviisti.

Risoton perusohje – sujauta lahjan mukaan!

Ota sienet pussista ja murskaa ne kevyesti käsin pienemmäksi. Kuullota koko pussin sisältöä voissa pannulla muutama minuuttia tai kunnes riisinjyvät muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää noin ½ dl valkoviiniä ja sekoita kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää noin litra kuumaa kasvislientä pienissä erissä risottoon sekoitellen. Riisilajista riippuen risoton kypsyminen ja nesteen lisäysvaihe kestää noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi risottoon noin 1 dl raastettua parmesaania. Tarkista suola.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt