Maku

Rautaisannos tofua

Rautaisannos tofua

Tofu eli soijapapujuusto valmistetaan soijamaidosta juoksettamalla. Ruokailijat kiittävät monipuolista ravintosisältöä, sillä tofu sisältää runsaasti proteiinia, kalsiumia, rautaa ja sinkkiä.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Tofua on sekä kovaa että pehmeää. Kokeile rakenteeltaan kiinteämpää tofua paistamiseen, grillaamiseen, salaatteihin ja vokkeihin. Pehmeä tofu sopii keittoihin (esim. misoon) ja leivonnaisiin. Kaupoissa myydään myös valmiiksi maustettua ja savustettua tofua. Miedonmakuinen maustamaton tofu kannattaa maustaa yrteillä tai soijalla. Se sopii mainiosti myös marinoitavaksi. Kiinteän tofun voit myös paneroida esim. kookoshiutaleilla, seesaminsiemenillä tai korppujauhoilla.

Julkaistu: 20.6.2012
Katso myös nämä