Puurakentamista Hyvinkään asuntomessuilla
Rakenna ja remontoi
Puurakentamista Hyvinkään asuntomessuilla
Hyvinkään asuntomessualueen perukoilta löytyy puurakentamisen oma alue. Sinne nousee myös nelihenkiselle perheelle suunniteltu omakotitalo.
8.10.2012
 |
Meidän Talo

Takana on kylmä ja sateinen kesä, mutta runko  on kunnialla pystyssä ja projekti aikataulussa.

Keväisten sulamisvesien vaara tontin takana olevasta rinteestä nostaa haastekerrointa, mutta Pyhännän Rakennustuote Oy:n työpäällikkö Pekka Tavi uskoo, että siitäkin selvitään oikealla tontin muotoilulla. Elokuun puolivälissä rakennusurakka on jo hyvässä vauhdissa. Perustukset valettiin jo heinäkuussa. Tähän mennessä riskialttein vaihe on ollut talon rungon asentaminen. – Elementit ja kattotuolit on asennettava paikoilleen nopeasti, että talo saadaan säältä suojaan. Jos runko kastuu pahasti asennusvaiheessa, sen kuivattaminen voi viivästyttää talon valmistumista, Tavi kertoo. Tavarantoimitukseen tuli viive pahimmalla mahdollisella hetkellä.

– Ensimmäisen kerroksen elementtien asennuksen jälkeen tarvittavia välipohjan palkkeja ei kuulunut. Salama oli iskenyt sähkölinjoihin, ja palkkitehtaan muuntajat hajosivat. Onneksi koneet saatiin toimimaan jo seuraavana päivänä. Oma haasteensa on siinäkin, että osa virolaisista työmiehistä ei puhu lainkaan suomea. Nyt talon runko on valmis ja vesikattokin noussut sen päälle. Seuraavaksi työmaalla alkaa hääriä putki-, sähkö- ja ilmanvaihtoasentajia, sitten tehdään pintalattian valu.

Työpäällikkö Pekka Tavi Jukka-taloista tarkkailee blogissaan omin silmin, kuinka talotehtaan Trendo-suurelementtitalo nousee Hyvinkään asuntomessuille kesäksi 2013. Pekka itse asuu Lahdessa.

Kommentoi »