Porin asuntomessutalot: kaikkien kohteiden esittelyt, pohjapiirrokset ja tekniset tiedotPorin asuntomessutalot: kaikkien kohteiden esittelyt, pohjapiirrokset ja tekniset tiedot

Asuntomessutalot tarjoavat messukävijälle runsaasti nähtävää: pientaloja, paritaloja sekä rivitaloyhtiö – oheiskohteita unohtamatta. Tutustu Porin asuntomessutaloihin tästä!
Teksti Meillä kotona
Kuvat valmistajat

Porin asuntomessutalot edustavat nykyaikaista rakentamista ja modernia asumista. Kohteiden joukosta löytyy erityyppisiä koteja pientaloista uniikkiin korjausrakentamisen kohteeseen sekä rivitaloon.

Kaiken kaikkiaan Porin asuntomessuilla esitellään yhteensä 34 messukohdetta, joista 28 on erityyppisiä pientaloja. Asuntomessujen pientalokohteiden neliömäärät vaihtelevat noin 80 neliön ja 250 neliön välillä, joten messuilla on mahdollista tutustua niin kompakteihin kuin hieman hulppeampiinkin asumisratkaisuihin.

Kohde 3: As Oy Porin Jokisimpukka

Asuntomessutaloissa yhdistyvät innovatiivisuus ja ekologisuus

Asuntomessutalojen suunnittelussa ja rakentamisessa on ollut esillä kaksi selvää teemaa: innovatiivisuus ja ekologisuus. Näkyvässä roolissa ovat myös erilaiset taloautomaatioratkaisut, jotka osaltaan vievät askeleen lähemmäs tulevaisuuden asumista.

Energiatehokkuuden rooli on kasvanut messuilla ja asuntomessutaloissa vuosi toisensa perään, ja tänä vuonna messuilla nähdäänkin kaksi energiatehokkuuden parasta A-luokkaa edustavaa kohdetta. Energiatehokkuuden kärkeen yltäneiden asuntomessutalojen suunnittelussa ja rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota hyviksi koettuihin rakenteellisiin ratkaisuihin. Lisäksi niissä hyödynnetään aurinkoenergiaa, ja lämmitysjärjestelmissä on suosittu lämpöpumppuja.

Kohde 12: Sievitalo Kultakoivu Kohde 20: Casakivi

Uuden ajan rakentamista elämän eri vaiheisiin

Arjen sujuvuus ja tilojen muunneltavuus korostuvat erityisesti lapsiperheiden tarpeiden mukaan suunnitelluissa kodeissa. Tilaa tulee löytyä esimerkiksi kodinhoitoon ja säilytykseen, harrastuksia tai vapaa-ajanviettoa unohtamatta. Luonnollisesti myös kotien turvallisuus on avainasemassa.

Asuntomessutalojen joukossa on selkeitä kohteita, jotka on suunniteltu tulevaisuuden ja koko elämän mittaista asumista ajatellen. Rakenteellisissa ja sisustuksellisissa ratkaisuissa näkyy esteettömyys, mikä puolestaan tekee koteihin sitoutumisen mahdolliseksi myös myöhemmällä iällä.

Kohde 23: Luoto

Kodit, jotka on luotu asumisesta nauttimiseen

Kokemäenjoen rannalla sijaitseva asuntomessualue luo asumiselle uniikit puitteet: joenrantanäkymien lisäksi ympäristössä ihastuttavat luonnonläheiset, puistomaiset alueet, jotka jakavat puutaloalueista inspiroitunutta Karjarantaa omanlaisiksi kokonaisuuksikseen.

Upeista näkymistä onkin otettu kaikki irti. Linjakkaissa ja moderneissa asuntomessutaloissa nähdään suuria ikkunapintoja, jotka tekevät oikeutta ympäröiville maisemille. Kompakteista neliömääristä huolimatta useat talot ovat tunnelmaltaan avoimia, jopa loftmaisia, mikä tuo oman ulottuvuutensa ympäristön ja asuntomessutalon muodostamaan kokonaisuuteen.

Porin asuntomessutaloissa näkyy myös erityinen asumisesta nauttiminen. Talojen oleskelutilojen lisäksi kohteissa on panostettu muihinkin vapaa-ajanvieton ja yhdessäolon ratkaisuihin. Monista kohteista löytyy esimerkiksi kattoterassi, mutta osassa ratkaisut on viety vieläkin pidemmälle. Esimerkiksi OPn Kotoisassa sauna on sijoitettu autotallin katolle toiseen kerrokseen. Porin Villa Sunin kattoterassilla puolestaan pääsee nautiskelemaan asumisen mukavuuksista ulkoporeammeessa.

Kohde 33: Dekotalo Villa Vaski

Asuntomessutalot Karjarannan messualueella:

Kaikki asuntomessutalot – tutustu kohteisiin:

Porin asuntomessujen talot 3–15

Porin asuntomessujen talot 16–25

Porin asuntomessujen talot 26–33

Julkaistu: 6.7.2018