Piilota palju, maastouta komposti – katso 5 oivaltavaa ideaa pihan ei-niin-kauniiden möhkäleiden maisemointiin!

Piilota palju, maastouta komposti – katso 5 oivaltavaa ideaa pihan ei-niin-kauniiden möhkäleiden maisemointiin!
Yleensä komposti sijoitetaan pihan perimmäiseen nurkkaan, mutta Helle on maisemoinut sen sopimaan näyttävään puutarhaansa. Entä miten maastouttaa palju tai sadevesitynnyri? Poimi oivaltavat ideat!
Julkaistu: 24.3.2022

1. Mikäs se sinne kärhöpergolaan piiloutuu? No kompostointialue!

Helle on halunnut kohottaa puutarhassaan Tanskassa arkipäiväisimmätkin elementit tavallisuuden yläpuolelle. Yleensä esimerkiksi komposti piilotetaan pihan perälle, mutta Helle on suunnitellut siitä näyttävän linnakkeen, jonne kuljetaan jalokärhön verhoamasta satumaisesta harjakattoisesta pergolasta.

2. Palju kätkeytyy pergolan ja köynnösten katveeseen

Marjan ja Ollin puutarhassa palju kätkeytyy tyylikkään, mustaksi maalatun pergolan suojaan. Sen katto- ja seinäpintoina on ilmavaa ja Marjan silmää miellyttävää ruostepintaista valuverkkoa. Verkkopintoja pitkin tukeutuvat pergolaa elävöittävät kiinanlaikkuköynnökset, kärhöt ja muut koristeelliset köynnöskasvit. Lisäsuojaa tuovat pergolan edustan korkeat perenna- ja pensasryhmät.

3. Täällä pulikoidaan katseilta suojassa

Tekstiilitaiteilija Ulla Sinkkosen pihassa pergolan seinustalla on rentoutumisnurkkaus kylpyammeineen. Valokate suojaa sitä osittain. Sermit Ulla on punonut järviruo’osta näköesteeksi naapuriin.

4. Sadevesitynnyrin somempi ulkomuoto

Räikeän värinen sadevesitynnyri harvoin on pihan komistus. Marika piilotti tynnyrin kekseliäästi kahvisäkkiin. Hänen romanttinen, erilaisiin tiloihin jaettu puutarhansa on muutenkin pullollaan kekseliäitä ideoita.

5. Kokkailua muhkean köynnöshortensian siimeksessä

Seijan ja Pentin mökkipihalla on kesäkeittiö ruokapöytineen. Näyttävä köynnöshortensia suojaa kokkaajia paahteelta ja kohottaa kesäkeittiön tunnelman sadunomaiseksi.

Kommentoi »