Piharakennuksen monet käyttömahdollisuudet – Millainen on sinun pihasi paras paikka?
Mainos: Luoman Puutuote Oy
Piharakennuksen monet käyttömahdollisuudet – Millainen on sinun pihasi paras paikka?
Piharakennus sulkee sisälleen maailman, jolle jokainen meistä voi luoda omat muotonsa ja vivahteensa. Erilaiset piharakennukset ja niiden monipuoliset mahdollisuudet asumisviihtyvyyden lisääjinä ovat raivanneet jalansijaa pihan tilankäytössä.
3.5.2023

Piharakennus ei tarkoita tänä päivänä enää vain varastoa – sen sijaan tila voi olla myös lähes millainen tahansa keidas rentoutumiseen, kesäkeittiö, tunnelmallinen pihasauna, rauhaisa toimistotila tai vaikkapa yövieraille aivan oma majoitustila.

Luoman Oy on kotimainen 40-vuotias perheyritys, joka on toiminut piharakentamisen maailmassa jo monen kymmenen vuoden ajan. Piharakennusten valikoiman inspiraation lähteenä ovat puutarha- ja ulkoilmaelämästä nauttivien asiakkaiden toiveet ja tarpeet, ja niiden käyttömahdollisuuksissa vain mielikuvitus on rajana!

Kesäkeittiössä voi viettää tunnelmallisia juhlia myös sateisemmalla säällä tai vuoden viileämpinäkin aikoina.

Kesän yhteiset herkkuhetket

Kesäkeittiöitä on juuri niin monenlaisia kuin pihojakin. Toisille sopii perinteinen hirsisalvosnurkka, kun taas toiset etsivät modernimman tyylistä kesähuonetta täydentämään pihaansa. Kesähuonetta etsittäessä kannattaa huomioida, että piharakennuksen tuunaamisella lisäikkunoin tai -ovin voidaan räätälöidä ilmettä juuri omaan tarkoitukseen sopivaksi ratkaisuksi. Kesäkeittiö pitää hirsiensä suojissa sukujen salaiset reseptit, mutta yhtä helposti maailman makujen tuoksut leijailevat kynnyksen yli vastaanottamaan kesävieraita. Ruokailutilana kesäkeittiö soveltuu illanistujaisiin ja perheen yhteisiin hetkiin saman pöydän ääressä kaikkien ollessa sateelta suojassa.

Piharakennukseen voi toteuttaa erilaiset harrastustilat ja tilaa voi sujuvasti käyttää eri käyttötarkoituksissa vuoden eri aikoina.

Harrastustila

Verstas pihan laitamilla mahdollistaa oman rauhan harrasteluun. Miksei se muuntuisi myös miesten iltaan penkkiurheilun merkeissä tai vaikkapa illanviettoihin ystäväporukalla? Pohjaratkaisusta riippuen piharakennukseen mahtuu työtilat luovuuden hetkille; omalle taidepajalle tai ompelimolle. Yhtä hienosti se soveltuu varastoratkaisuksi suuremmillekin harrastevälineille. Piharakennuksiin on saatavilla käytännöllisiä pariovia, jolloin talven tullen verstas muuttuu kätevästi säänsuojaksi esimerkiksi pihakalusteille, ruohonleikkurille ja muille pihan huoltovälineille.

Etätyö on tullut jäädäkseen. Toimistotila piharakennuksessa on sopivan lähellä, mutta myös riittävän kaukana – ja mukavasti omassa rauhassaan.

Etätyö erillään kodin arjesta

Etätyömahdollisuuksien lisääntyessä myös kotitoimistoratkaisujen kysyntä on kasvanut. Lämpöeristettynä ja mahdollisesti pienellä tulisijalla varustettuna piharakennus pitää työt erillään kodin rauhasta kylmemmilläkin ilmoilla. Piharakennuksen käyttöaikaa aikaisemmasta keväästä myöhempään syksyyn jatkavat katto- ja lattiaeristykset, jotka suojaavat maasta nousevalta kylmyydeltä sekä kesäauringon paahtavilta säteiltä. Arkikäyttöinen lisähuone muuntuu vaivattomasti majoitustilaksi viikonloppuvieraiden tullessa kylään.

Hirsinen pihasauna tarjoaa tunnelmallisen irtioton helposti arki-iltanakin.

Lempeät löylyt

Hirsinen pihasauna kruunaa kesäillan, mutta mahdollistaa pehmeät löylyt myös talviaikaan. Erillinen pukuhuone ja saunatila hurmaavat luonnonläheisellä olemuksellaan. Kookkaammat saunarakennukset sen sijaan toimivat myös vierasaittoina tarpeen vaatiessa. Mikä olisikaan parempi tapa rentoutua kuin löylyjen jälkeen istuskella hetki vilvoittelemassa saunan terassilla ja nauttia saunan jälkeisestä olotilasta?

Arvona kotimaisuus

Luoman-piharakennukset ovat suomalaisesta havupuusta sahattuja ja kotimaassa valmistettuja yksityiskohtiaan myöten. Tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki suomalaisuuden arvostuksesta niin raaka-aineen kuin Suomessa tapahtuvan valmistuksen osalta. Yrityksen tuotantolaitokset, joissa valmistuu noin 20 000 piharakennusta vuosittain, sijoittuvat Ylistaroon, Vähäänkyröön ja Parkanoon. Luoman Puutuotteen tuotteita on saatavilla 5–20 arkipäivän toimitusajalla ympäri Suomen.

Perheyritys on toiminut jo vuosikymmenet piharakentamisen parissa.

Perheyrityksen voimalla jo 40 vuotta

Luoman perheen innovatiivisuus ja päämäärätietoisuus ovat tarjoilleet jo neljän vuosikymmenen ajan toimivia ratkaisuja piharakentamiseen. Yritys on toimittanut jo yli miljoona piharakennusta ympäri maailman! Lisäarvoa toimintaan antaa yrityksen oma saha, jossa tuotteet valmistuvat suomalaisesta tukista valmiiksi tuotteeksi kotimaisella ammattitaidolla.

Tutustu koko valikoimaan ja tilaa oma piharakennus helposti Lillevillan verkkokaupasta!

Kommentoi »