Pese tyyny useamman kerran vuodessa
Sisustus
Pese tyyny useamman kerran vuodessa
Lukija kysyy: Kuinka usein täkit ja tyynyt pitäisi pestä? Entä miten voisi välttää möykyt? Miten pesen terveystyynyt, jotka on tehty muotoonsa?
7.9.2016
 |
Kotivinkki

Asiantuntija vastaa

"Peitot on hyvä pestä ainakin kerran vuodessa samalla, kun vaihtaa kevyemmän kesäpeiton paksumpaan talvipeittoon. Useimmille tyynyille riittää pesu kerran, pari vuodessa. Allergisten ja kovasti hikoilevien kannattaa pestä tyynyt kuitenkin useammin. Oma nenäkin yleensä kertoo, milloin pesulle on tarvetta.

Tyynyjen pesuvälejä voi pidentää pitämällä kahta tyynyliinaa päällekkäin, jolloin tyyny ei likaannu aivan yhtä nopeasti.

Kun ostat uusia peittoja ja tyynyjä, valitse sellaisia, jotka voi pestä 60 asteessa. Muotoile peitto ja tyyny pesun jälkeen kosteana alkuperäiseen muotoonsa. Kääntele ja pöyhi tyynyä kuivumisen aikana. Tyynyn täyte ja rakenne vaikuttavat myös möykkyyntymiseen.

Kehon mukaan muotoutuvien tyynyjen irrotettavan päällisen voi yleensä pestä, mutta varsinaista tyynyä ei voi vesipestä. Se tuuletetaan ja pyyhitään pinnasta tarpeen mukaan nihkeällä liinalla."

Vastaajana kehittämispäällikkö Teija Jerkku Marttaliitosta.

Suosittelemme myös näitä:

Kommentoi »