Pekan blogi: seinien levytysten vuoro
Rakenna ja remontoi
Pekan blogi: seinien levytysten vuoro
Metsästä messutaloksi – osa 3: Lumi ja sateet ovat viivästyttäneet talon julkisivun valmistumista, mutta sisällä on tehty levytyksiä ja märkätilojen vedeneristystöitä. Maalarin sutikin heiluu jo.
10.12.2012
 |
Meidän Talo

Väliseinien runkoasennusten, sähkö- ja lvi-asennusten jälkeen kohteessa aloitettiin sisäseinien levytystyöt. Sisäverhouslevynä käytettiin kaikkiin levytettäviin pintoihin erikoiskovaa (EK) kipsilevyä. EK-kipsilevy kestää paremmin iskuja ja kulutusta ja on näin lapsiperheille paras valinta. Levytysten alkuvaiheessa katsoimme asentajien kanssa läpi kalusteseinille tulevat lisätuet kalusteiden kiinnittämistä varten. Tarkastimme myös, että lvi-asentajat olivat kiinnittäneet kaikki väliseinien väliin jäävät putket ja hanakulmat kunnolla kiinni. Irtonaiset putket voivat pitää käytössä pauketta seinien sisällä. Levytysten yhteydessä asensimme väliseiniin 50 mm:n mineraalivillan äänieristeeksi. Koska ulkoseinät ovat paksut, turvauduin ikkunoiden ja ulko-ovien sisäpuolen pielien (smyygi 16 cm) suhteen sisustussuunnittelijan apuun. Kävimme läpi vaihtoehdot ja päädyimme ratkaisuun, jossa pielet tehtiin kipsilevyllä ja maalarit tasoittivat ja maalasivat ne. Listoja ei tarvita. Levytystyöt aloitettiin yläkerrasta, jossa myös yläpohja levytettiin. Alun perin oli tarkoitus asentaa kattoon mdf-paneelit, mutta päädyimme sileään pintaan. Yläkerran levytystöiden valmistuttua saapui kohteeseen maalareiden ryhmä, joka aloitti heti nauhoitus- ja tasoitetyöt. Tasoittaminen oli aika äänekästä, koska pojat käyttivät korkeapaineruiskua tasoitteen levittämiseen. Tasoitetyön ja hionnan jälkeen seiniin levitettiin pohjamaali. Tarkastin pinnat tässä vaiheessa ja kyllä täytyy todeta, että pojat tekivät hyvää työtä. Alakerran levytykset valmistuivat niin, että maalarit pääsivät siirtymään sinne yläkerran valmistuttua. Pinnat olivat valmiina pohjamaalille, ja työnjälki oli todella hyvää.

Märkätilojen vedeneristystyöt aloitettiin seinien osalta pesuhuoneessa ja ylä- ja alakerran wc-tiloissa. Lattioita ei tiloissa voitu vielä vedeneristää, koska plaano-valussa tekemättä jääneet kaadot piti ensin tehdä erillisenä tasoitetyönä. Tasoitetyön jälkeen on odotettava, että lattia on kuiva vedeneristeelle.

Kauan kaivatut ulko-ovet saapuivat kohteeseen ja saatiin asennettua paikalleen sopivasti ennen ensilumia ja kovia pakkasia. Pysyy lämmin paremmin sisällä. Takkasuunnitelmat on vihdoin saatu valmiiksi ja tilaus tehtyä. Nyt vain odottelemme toimitusta ja asennusta. Toivottavasti asennus sattuu leudoille keleille, että piippu voidaan muurata valmiiksi katolle asti. Seuraavaksi taloon valitaan pintamateriaaleja. Valitaan laatat, tapetit ja maalattaville pinnoille värit. Joillakin materiaaleilla on kuulemma pitkät toimitusajat, mutta onneksi meillä on hyvin aikaa messujen alkuun. Nyt vain odotellaan. Ulkopuolen terassien teko siirtyy kevääseen, samalla kun tehdään pihaa ja maalataan talo ulkoa.

Työpäällikkö Pekka Tavi Jukka-taloista tarkkailee tässä blogissa omin silmin, kuinka talotehtaan Trendo-suurelementtitalo nousee Hyvinkään asuntomessuille kesäksi 2013. Pekka itse asuu Lahdessa.

Kommentoi »