Meidän Talo

Pekan blogi: materiaalivalintoja ja tarkemittauksia


Metsästä messutaloksi – osa 4: Rakennuksella on vietetty rauhallista joulukuuta ja tehty materiaalien viime hetken valintoja.
Teksti Pekka Tavi

Rakennuksella on joulukuussa tehty materiaalien viime hetken valintoja ja  kalustetoimittajan edustaja on käynyt tekemässä tarkemittauksia. On hyvä, että tarkemittauksia tehdään, näin toimitusvirheiden määrä laskee ja asennustyö nopeutuu. Reklamaatiot ovat hitaita ja hankalia kaikille osapuolille.

Lvi-asentajat ovat käyneet tekemässä pieniä muutoksia suihkutiloissa. Niihin asennettiin kiinteät suihkut kattoon. Saunan vesipistettä muutettiin vähän kauemmaksi kiukaasta, turvallisuussyistä. Sitten huomattiin, että kaukolämpöverkostossa on alkanut pyöriä talon lämmittämiseen riittävä lämminvesi. Loppukesän ja syksyn alueen verkostossa pyöri lämminvesi, jota ei voinut hyödyntää lämmitykseen. Lvi-asentajat kytkivät kaukolämmön vaihtimeen ja sitä kautta lattiaputkistoon. Näin taloon saatiin tasainen lämpö ja sähköpuhaltimet poistettua käytöstä.

Työpäällikkö Pekka Tavi Jukka-taloista tarkkailee tässä blogissa omin silmin, kuinka talotehtaan Trendo-suurelementtitalo nousee Hyvinkään asuntomessuille kesäksi 2013. Pekka itse asuu Lahdessa.

Lue lisää asuntomessutalon rakentamisesta: Pekan blogi: seinien levytysten vuoro Pekan blogi: maalausta, tapetointia ja takan muurausta Messutalo ValmisJukka Trendo

Julkaistu: 8.1.2013