Pekan blogi: maalausta, tapetointia ja takan muurausta
Rakenna ja remontoi
Pekan blogi: maalausta, tapetointia ja takan muurausta
Metsästä messutaloksi – osa 5: Tammikuussa rakennuksella on ollut vuorossa pintojen viimeistelymaalaus ja takan muuraus.
19.2.2013
 |
Meidän Talo

Maalareiden saatua materiaaliluettelot (huonekortit) päästiin talolla vihdoin aloittamaan sisäseinien pintojen viimeistely. Kun seinien pohjatyöt oli tehty huolellisesti, pintojen viimeistelymaalaus sujui nopeasti. Maalaamisen jälkeen laitettiin vielä muutamaan seinään tehostetapetteja. Kauan odotettu takka saapui pihalle viitenä lavana. Sattumalta paikalla olleet timpurit kantoivat takan osat heti sisälle lämpimään. Aurauspenkkojen takia lavat oli jätetty tielle, ja ne oli turvallisuussyistä kannettava pois siitä. Tavarantoimitusten takia lumityöt pitäisi olla tehtynä koko rakentamisen ajan.

Takkamuurarit aloittivat työt mitoittamalla takan paikan ja läpiviennit väli- ja yläpohjaan. Turvaetäisyydet pitää ottaa huomioon aina valmistajan ohjeiden mukaan. Myös yläpohjan läpiviennin on oltava ilmatiivis ja ohjeiden mukaan palovillalla suojattu. Takka valmistui ja odottaa nyt pinnoitusta. Ennen pinnoitusta takan taakse muurataan vielä pätkä kantavaa seinälinjaa. Kalustetoimitus on tulossa viikolla 8, ja sitä ennen pitäisi olla tehtynä kaikki lattiapinnat, sisäkatot ja kosteiden tilojen laatoitukset. Niistä seuraavalla kerralla.

Työpäällikkö Pekka Tavi Jukka-taloista tarkkailee tässä blogissa omin silmin, kuinka talotehtaan Trendo-suurelementtitalo nousee Hyvinkään asuntomessuille kesäksi 2013. Pekka itse asuu Lahdessa.

Kommentoi »