Jouluglögi virittää joulun tunnelmaan – 9 ohjetta perinteisiin ja uudenlaisiin glögijuomiin
Ruoka
Jouluglögi virittää joulun tunnelmaan – 9 ohjetta perinteisiin ja uudenlaisiin glögijuomiin
Jouluglögi kuuluu niin pikkujouluihin kuin itse aattoiltaankin. Poimi omaan joulunviettoosi sopiva glögi: tumma tai vaalea, mausteinen tai mieto glögi. Parhaat reseptit löydät täältä!
11.12.2018
 |
Meillä kotona

Punainen jouluglögi lämmittää talven viimassa

Perinteinen jouluglögi

Perinteisessä glögissä maistuu kaneli, tähtianis, neilikka ja lämpöä tuova inkivääri. Mustaherukkamehu ja punaviini antavat perinteikkäälle glögille kauniin punaisen värin. Tämä juoma nautitaan kaikessa rauhassa nauttien.

Mausteinen puolukkaglögi

Kirkkaan punainen ja mausteinen glögi saa kirpsakkaa makua puolukasta. Manteleita tai rusinoita tämä glögi ei kaipaa vaan puolukat ovat tämän juoman höysteenä. Kurkkaa raikkaan puolukkaglögin resepti Tyrniä ja tyrskyjä -blogista!

Mausteinen Earl Grey -glögi

Yllätä ystäväsi lempeästä vaniljasta makunsa saavalla Eral Grey -glögillä. Omenamehun ja mausteiden kanssa haudutetaan teelehtiä, jolloin tämä glögi saa vastustamattoman maun.

Vaihtelua vaaleista glögijuomista

Kullanvärinen vanilja-valkoviiniglögi

Vaaleiden ja lempeiden glögien ystäville sopii omenamehusta ja valkoviinistä valmistettu kuuma juoma. Tämän vaniljaisen ja kauniin kullanvärisen valkkariglögin maustaa mandariini ja pomeranssi.

Seljankukalla maustettu jouluglögi

Upea, jännittävän makuinen seljankukkamehu maustaa vaalean joulujuoman. Tämä ihanan mausteinen glögi saa arominsa kardemummasta, tähtianiksesta ja sitruunanmehua. Halutessasi voit terästää lempeän juoman tujummaksi.

Juhlavat ja viileät glögidrinkit

Alkoholiton tyrniglögidrinkki

Kohotetaan yhdessä ihanan kuohuva malja joululle. Tämä kauniin oranssinvärinen drinkki sopii kaikille. Alkoholiton tyrniglögi maistuu raikkaalle, mutta silti saa makeutta aromikkaasta fariinisokerista. Tyrniglögin voit halutessasi terästää sitruunaliköörillä.

Jouluinen glögisangria

Sangria sopii myös jouluun. Appelsiini- ja omenalohkot annostellaan suoraan laseihin tai kannuun, hedelmien joukkoon kaadetaan kuohuvaa ja glögitiivistettä. Halutessasi voit koristella näyttävät sangriaglögit granaattiomenan siemenillä.

Shrub-glögidrinkki

Tämän joulun hittijuoma on trendikäs omenainen Shrub-glögidrinkki. Tähän juomaan keitetään shrub-liemi, joka tekeytyy yön yli tymäkäksi siirapiksi. Siirappia annostellaan suoraan laseihin, joihin kaadetaan päälle kuohuviiniä. Kokeile tänä jouluna tätä Shrub-drinkkiä, jossa on upea kultainen väri ja vastustamaton maku!

Jouluinen siideriglögi

Kokeile nauttia glögiä myös kylmänä jääpalojen kanssa. Saunan jälkeen maistuu jouluna kylmä ja raikas siideriglögi. Tämä vaniljan- ja kanelinmakuinen glögi tarjoillaan jääpalojen kanssa. Nappaa ohje joulun viileään ja hedelmäiseen glögiin!

Kommentoi »