Ota astiat osaksi keittiön sisustusta – 12 ihanaa ideaa
Sisustus
Ota astiat osaksi keittiön sisustusta – 12 ihanaa ideaa
Sääli kätkeä kauniita astioita ja aterimia kaapin uumeniin! Jätä kipot ja kupit reilusti esille, niin voit napata ne kätevästi käyttöön. Samalla ne ilahduttavat silmää.
Julkaistu 25.8.2016
Unelmien Talo&Koti
Keittokomerossa on niukasti säilytystilaa, joten avuksi otettiin avohyllyt ja naulakot. Päivittäin tarvittavat vempaimet roikkuvat s-koukuissa seinällä, ja puolipaneelin päällä on tilaa tarjottimelle. Kasviaiheinen tapetti on Fiona Walldesignin Happy Nature.
Komeassa astiakaapissa on mahtavasti tilaa kristalleille ja posliineille. Kaappi oli alun perin puunvärinen, ja nyt se on saanut pintaansa mustan maalin. Nätit pitsit somistavat hyllynreunoja. Astiatkin ovat niin kauniita, että yläovet saavat olla aina selällään.
Perheen äiti on nikkaroinut siskonsa kanssa astiakaapin vanhoista ikkunoista. Se sai paikan omakotitalon keittiöstä. Kaapissa ei ole erillistä takaseinää, koska tapetti ja paneeli ovat niin kaunis tausta laseille ja muumimukikokoelmalle.
Tässä perheessä keräillään peltisiä tarjottimia. Niillä katetaan juhlapöytä koreaksi, ja joskus ne pääsevät seinälle valokuvien kehyksiksi. Koko komeus saa olla reilusti esillä kookkaassa korissa.
Satavuotias entinen kansakoulu on nyt lapsiperheen koti. Tilava keittiö on sisustettu luovasti. Saarekkeena sähköhellan vieressä on vanha myyntitiski, jossa perheen saamat lahjahopeat ovat näyttävästi esillä. Siitä ne tulee otettua paremmin käyttöön kuin kaapin perukoilta.
Pienet kristallipikarit ovat omistajalleen niin rakkaat, että ne ovat päässeet osaksi nostalgista pöytäasetelmaa. Vanhimmat laseista ovat kuuluneet hänen mummolleen. Liköörin maistelun lomassa voi lukaista tapatietoa mummon nuoruusajoilta.
Puinen aterinlaatikko on sekä kaunis että käytännöllinen. Perheen äiti on jalostanut sitä kiinnittämällä reunaan muutaman vanhan ajan kuusenkynttilän pidikkeissään. Nimilaput varmistavat, että haarukat ja veitset löytävät omille paikoilleen.
Vanhat hopea-aterimet odottelevat juhlakattausta reiluissa lasipurkeissa. Silloin tällöin perheen äiti kiillottaa ne helpolla konstilla. Hän levittää kulhon pohjalle folion ja kaataa päälle desin suolaa ja reilusti kiehuvaa vettä. Aterimet pudotetaan veteen – ja hetken päästä ne ovat kuin uusia.
Kattilatelineen koukuissa roikkuu milloin mitäkin astioita, tällä kertaa yläilmoihin ovat nousseet valkoiset mukit ja pikkukannut. Telineen päällä on paikka myös kovasti tilaa vieville jalallisille lasikulhoille.
Perheen isän nikkaroima saareke toi omakotitalon keittiöön runsaasti lasku- ja säilytystilaa. Naulakkoon käyttötavaroiden joukkoon on päässyt myös vanha tinakannu, heräteostos kirpputorilta.

Rivitalon keittiössä tehtiin pikkuremontti poistamalla muutamia kaapinovia ja vaihtamalla vetimet. Päivittäin käytössä olevat astiat ovat nyt esillä tasoilla ja hyllyillä.  Kahvikupeille löytyi kirpparilta kiva teline. Nimitarrat ovissa ohjaavat tavarat paikoilleen.

Kodin asukas rakastaa ruusuja – myös astioissa. Poikansa rippijuhliin hän keräsi ruusuaiheisia kahvikuppeja koko serviisin. Hurmaava tapetti on Pip Studion Traditional 2 -malliston Shabby Chic Khaki.

Lue lisää:

Kommentoi »