
1. Karsi
Astioita tuppaa kertymään yli tarpeen. Päätä, että keräät vain yhtä tai kahta käyttökelpoista sarjaa tai tyyliä ja laita loput kiertoon.
2. Valitse paikka
Arki helpottuu, kun säilytät päivittäin tarvittavia astioita ja ruokailuvälineitä lähellä tiskipöytää ja astianpesukonetta.
3. Sijoita oikein
Säilytä arkiastioita kaapin etuosassa ja harvemmin tarvittavia takaosassa ja ylähyllyillä.
4. Pinoa
Saat lisää tilaa kaappiin, kun järjestät pienet lautaset, kulhot ja mukit päällekkäin koon mukaan.
5. Nosta oikein
Kun säilytät suuret lautaset niitä varten suunnitellussa telineessä, niiden pinta ei naarmuunnu yhtä helposti kuin pinottaessa.
6. Ripottele
Astioita voi säilyttää muuallakin kuin keittiön kaapeissa. Siirrä harvemmin käytettävät kipot ja kupit ruokailutilan tai olohuoneen hyllyihin.
7. Lisää lasia
Vitriinikaapit ovat käytännöllisiä: sisällön näkee heti ja se pysyy pölyltä suojassa.
8. Säilytä oikein
Viinilasit eivät pölyynny eivätkä lasin pesät ummehdu, kun säilytät ne ylösalaisin käännettyinä ritilän päällä. Jos tämä ei ole mahdollista, säilytä ne oikein päin ja pölyltä suojassa.
9. Vaimenna
Jos lautaset ja tarjoiluastiat kolisevat häiritsevästi vetolaatikossa, vuoraa pohja huovalla. Alunen on helppo pitää puhtaana, ja se vaimentaa ääntä tehokkaasti.
10. Tee sommitelma
Älä piilota ihania posliineja kaappien kätköihin. Nosta lempiastiasi esille ja tee niistä kauniita sommitelmia, joita voi vaihtaa vuodenajan mukaan.