10 vinkkiä: astioiden säilytys
Sisustus
10 vinkkiä: astioiden säilytys
Astioiden säilytykseen kannattaa valjastaa koko koti. Jos keittiökaappien tila ei riitä, harvoin käytettäviä astioita voi säilyttää muualla. Lempiastiat ilahduttavat vaikka sommitelmana.
8.7.2015
 |
Avotakka

1. Karsi

Astioita tuppaa kertymään yli tarpeen. Päätä, että keräät vain yhtä tai kahta käyttökelpoista sarjaa tai tyyliä ja laita loput kiertoon.

2. Valitse paikka

Arki helpottuu, kun säilytät päivittäin tarvittavia astioita ja ruokailuvälineitä lähellä tiskipöytää ja astianpesukonetta.

3. Sijoita oikein

Säilytä arkiastioita kaapin etuosassa ja harvemmin tarvittavia takaosassa ja ylähyllyillä.

4. Pinoa

Saat lisää tilaa kaappiin, kun järjestät pienet lautaset, kulhot ja mukit päällekkäin koon mukaan.

5. Nosta oikein

Kun säilytät suuret lautaset niitä varten suunnitellussa telineessä, niiden pinta ei naarmuunnu yhtä helposti kuin pinottaessa.

6. Ripottele

Astioita voi säilyttää muuallakin kuin keittiön kaapeissa. Siirrä harvemmin käytettävät kipot ja kupit ruokailutilan tai olohuoneen hyllyihin.

7. Lisää lasia

Vitriinikaapit ovat käytännöllisiä: sisällön näkee heti ja se pysyy pölyltä suojassa.

8. Säilytä oikein

Viinilasit eivät pölyynny eivätkä lasin pesät ummehdu, kun säilytät ne ylösalaisin käännettyinä ritilän päällä. Jos tämä ei ole mahdollista, säilytä ne oikein päin ja pölyltä suojassa.

9. Vaimenna

Jos lautaset ja tarjoiluastiat kolisevat häiritsevästi vetolaatikossa, vuoraa pohja huovalla. Alunen on helppo pitää puhtaana, ja se vaimentaa ääntä tehokkaasti.

10. Tee sommitelma

Älä piilota ihania posliineja kaappien kätköihin. Nosta lempiastiasi esille ja tee niistä kauniita sommitelmia, joita voi vaihtaa vuodenajan mukaan.

Lue lisää:

Kommentoi »