1. Käytä monella tavalla
Kaappitila riittää paremmin, kun jokaista ruokaa ja juomaa varten ei ole omaa astiaa. Parhaat tarvikkeet ovat monikäyttöisiä. Posliininen maljakko tai kukka ruukku sopii työvälineiden kuivatustelineeksi tiskipöydälle, ja kaunista leikkuulautaa voi käyttää myös kattilan alusena ruokapöydässä. Suorareunaiset mukit ja lasit käyvät mausteiden, kastikkeiden ja dippien tarjoiluun. Yrttiruukutkin ovat juuri sopivasti mukiin meneviä.
2. Järjestä väreittäin
Kerää kaikki keittiötarvikkeesi yhteen ja tarkastele niitä hetki. Asettele kauneimmat ja eniten käyttämäsi tavarat esille. Toistuuko esineissä kaksi tai kolme pääväriä? Jos värejä on enemmän, yritä karsia niitä. Valkoinen sopii yhdistettäväksi mihin tahansa, kun taas musta tuo ryhtiä asetelmaan. Valitse lisäksi korosteväri ja ripottele sitä sinne tänne.
3. Toista kuvioita
Pidätkö pilkuista, ruuduista tai raidoista? Tarkastele, yhdistääkö esineitäsi jokin muoto tai kuvio. Sahalaita muoto toistuu kuvassa ylähyllyn leikkuulaudassa sekä alatasolla mukeissa ja harjakattoisessa leikkuulaudassa. Kun sama kuvio sekä korosteväri pilkahtelevat eri puolilla, sommitelma tuntuu mietityltä.
4. Asettele ryhmiin
Tavarapaljous ei vaikuta kaaokselta, kun järjestelet tavaroita pienempiin ryhmiin. Värin lisäksi voit sommitella esineitä käyttötarkoituksen mukaan. Asettele esineet lähelle toisiaan, jotta ne eivät näytä orvoilta ja irrallisilta. Kehystä ryhmä asettamalla taustalle leikkuulauta tai tarjotin. Kun kokoat kulhot, lasit ja muut astiat houkutteleviin pinoihin avohyllylle, ne eivät jää käyttämättä.
5. Hanki harkiten
Kun on aika ostaa uusi tiskirätti tai -harja, mieti, minkä värinen sopii parhaiten keittiöösi. Kiinnitä kaupassa huomiota myös mauste-, tee- ja muiden ruokapakkausten ulkonäköön. Jauhot, hiutaleet ja makaronit näyttävät herkullisilta vanhoissa lasitölkeissä tai peltirasioissa. Sisällön voi merkata purkkiin kauniisti tekstaten tai Dymo-kohoteippikirjoittimella. Kun joka esineelle on oma, mietitty paikkansa, keittiö pysyy siistinä.