Maku

Omaleimainen Louisiana

Omaleimainen Louisiana

Etelävaltioiden omaan cajun- ja kreoliruokakulttuuriin pääsee parhaiten tutustumaan Louisianan suurimmassa kaupungissa, New Orleansissa. Jazz-muusikoiden iloinen improvisointi pätee myös keittiössä - jokaisen kokin oma käsiala saa maistua.
Teksti Aira Vehaskari, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki
Mainos

Yhdysvallat osti Louisianan Ranskalta vuonna 1803, mutta osavaltion ruoissa aistii edelleen ranskalaiset makujäljet.

Kokki Paul Prudhommen mukaan kreoli- ja cajun-ruoat eroavat yhä kotona tehtyinä, mutta ravintoloissa niiden eroa ei enää juuri huomaa. Usein puhutaankin niiden sijaan Louisianan keittiöstä.

Huikea ja hulvaton Mardi Gras

Mardi Gras tarkoittaa laskiaistiistaita, jota vietetään varsinkin katolissa maissa 46 päivää ennen pääsiäistä.

New Orleans on kuuluisa Mardi Gras -juhlinnastaan, joka huipentuu huikeisiin karnevaaleihin naamiaisasuineen ja kulkueineen musiikin ja tanssin säestämänä.

Mardi Grasin virallisilla väreillä on tietty merkitys: lila symboloi oikeudenmukaisuutta, vihreä uskollisuutta ja kullankeltainen valtaa ja voimaa.

Julkaistu: 23.10.2013
Katso myös nämä