Nostalgiset kesäkukat henkivät menneen ajan tunnelmaa
Piha ja puutarha
Nostalgiset kesäkukat henkivät menneen ajan tunnelmaa
Kuorruta mökkipiha romanttisilla ruukkuistutuksilla, jotka henkivät menneen ajan tunnelmaa.
Julkaistu 23.4.2015
Meidän Mökki

Romanttinen tunnelma syntyy vaaleista, pastellinsävyisistä kesäkukista, keveistä pitsimäisistä tai runsaan kerrannaisista kukkasista. Istutusastiaksi sopivat patinoituneet saviruukut, rautauurnat, pajukorit tai vanhat maitotonkat, puulaatikot ja rautapadat.

Suuri astia on parempi kuin pieni, sillä pienessä ruukussa kasvia pitää kastella ja lannoittaa useammin. Jos astian pohjassa ei ole reikää, pohjalle kannattaa laittaa reilu kerros kevytsoraa tai rikkinäisiä ruukunkappaleita salaojitukseksi.

Tummanpuhuvat suklaakosmoksen kukat tuoksuvat houkuttelevasti suklaalle. Dramaattinen väri on hieno kontrasti harmahtavalehtisten marunoiden ja vaaleiden hopeavitjan ja hopealangan rinnalla.
Rohtosormustinkukka on kaksivuotinen, mutta muutamia jalostettuja lajikkeita voi kylvää tammi–helmikuussa, jolloin ne kukkivat upeasti jo ensimmäisenä vuotena, esimerkiksi ’Carusel’ ja ’Camelot’ (kuvassa ’Camelot Cream’). Nämä lajikkeet kukkivat tasaisesti kukkavarren ympäri.
Verenpisaran kukat ovat kuin pieniä ballerinoja kellohameineen. Kaunis kasvi sopii varjoon. Verenpisarasta voi ottaa itse pistokkaita, ja sen voi talvettaa viileässä.
Istuta kesäkukkia kukkapenkkien aukkopaikkoihin ja sisäänkäyntien lähelle. Tässä tummalehtistä koristebataattia, oppineittenkukkaa eli tsinniaa ja hopealehtistä curry-yrttiä. Taustalla kasvaa koreaniisoa ja sirokesäkynttilää.
Sirokesäkynttilä on hento ja kaunis täydennyskasvi, jolla on valkoiset tai hennonvaaleanpunaiset, pystyt kukinnot. Se sopii hyvin yhdessä koristeheinien kanssa niittymäistä tunnelmaa huokuviin istutuksiin ja keventämään suurikukkaisten kesäkukkien istutuksia. Kuvassa valkokukkainen ’Geyser White’.

Lue lisää:

Kommentoi »