Kotivinkki

Vähät neliöt tehokäyttöön! Ammattijärjestäjän 6 vinkkiä: näin saat lisää säilytystilaa

Vähät neliöt tehokäyttöön! Ammattijärjestäjän 6 vinkkiä: näin saat lisää säilytystilaa
Ammattijärjestäjä Laura Holmström muistuttaa, että kodin on tarkoitus palvella ihmistä eikä päinvastoin. Laura neuvoo, miten käytät kaikki pienen kodin neliöt hyödyksi.
Julkaistu: 13.5.2020

1. Mieti ensin, osta vasta sitten

Älä tuo kotiisi ylimääräistä. Mieti tarkkaan, tarvitsetko useampaa takkia joka vuodenaikaan. Pidä harvoin tarvittavien esineiden määrä minimissä ja keskity arjessa tarvittaviin tavaroihin. Karsi turhat pois ja mieti jäljelle jääville paikat.

2. Piilota harvoin tarvitut tavarat sängyn alle

Käytä sängyn­aluslaatikoita kausitavaroille, liinavaatteille ja lasten leluille. Lajitteluun voi käyttää erillisiä lokerikkoja. Myös kestokasseista voi taitella laatikoita.

3. Nosta tavarat seinälle, nimeä laatikot

Kiinnitä seinään naulakoita ja hyllyjä. Koko seinän peittäviin korihyllyjärjestelmiin mahtuu paljon tavaraa. Tyhjiöpusseihin pakattuna päällysvaatteet menevät pieneen tilaan. Nimetyt läpinäkyvät laatikot helpottavat tavaroiden löytymistä.

4. Heivaa pyykkiteline, ei tule ikävä!

Tilaa vievistä pyykkitelineistä voi pyrkiä eroon. Ripusta henkaripyykki suihkuverhotangolle. Mitä useampi tanko, sitä enemmän mahtuu kerralla kuivumaan. Kuivausrumpu säästää tilaa pienessä kodissa.

5. Salaluukun sisältävä sohva, arkkupöytä – piilota tavarat kalusteisiin

Esimerkiksi arkkupöytä ja säilytysrahit toimivat mainioina säilyskalusteina. Divaanisohvan sisälle mahtuvat vuodevaatteet. Hanki eteiseen kaluste, jossa on ulosvedettävät korit käyttökengille ja vaatteille.

6. Keksi monta käyttötapaa

Ajattele säilytystilojen ja tavaroiden käyttötarkoitusta uudesta näkökulmasta. Eteiseen pieneen tilaan tarkoitettu kenkäsäilytyskaappi voi olla toimiva lastenvaatekaappi ja keittiön vetolaatikossa voi säilyttää myös työkaluja.

Kommentoi »