Näin peset hienopyykkiä
Sisustus
Näin peset hienopyykkiä
Älä pyykkää villaa ja silkkiä pilalle vaan kohtele niitä hellästi.
25.11.2016
 |
Kotivinkki

✔ Käsin vai koneessa? Pesulapussa on käsinpesun merkki, mutta voisiko villapaidan silti heittää koneeseen? Uusissa pesukoneissa uskaltaa yleensä pestä myös arat tekstiilit. Pesukoneen Woolmark-sertifikaatti kertoo, että kone pesee käsinpesua vaativat villavaatteet turvallisesti.

✔ Villa- ja hienopesuohjelma on tarkoitettu villavaatteiden, villasekoitteen ja käsinpesua vaativien tekstiilien pesuun. Hienopesu sopii esimerkiksi silkille, viskoosille ja pitsille. Villapesussa lämpötila on yleensä 30 astetta, hienopesussa 30–40. Ohjelmalla voi pestä kerralla noin 30 prosenttia koneen maksimitäyttömäärästä.

✔ Pyykkikoneen höyryohjelma on hyvä vaihtoehto aroille materiaaleille silloin, kun vaate ei ole erityisen likainen mutta kaipaa pientä raikastusta. Höyryn kosteus poistaa hajuja ja siloittaa rypyt.

✔ Jos peset villa- tai silkkivaatteen käsin, liota pesuaine ensin pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää viileää niin, että pesuvesi on haaleaa. Käsittele sitkeät tahrat etukäteen ja upota vaate pesuliuokseen. Älä liota tai hankaa vaan puristele vaate hellävaraisesti puhtaaksi. Huuhtele huolellisesti runsaassa, haaleassa vedessä. Viimeiseen huuhteluveteen voi lisätä pehmentävää huuhteluainetta. ✔ Pesun jälkeen voit lingota vaatteen kevyesti (korkeintaan minuutin ajan) tai puristella ylimääräisen veden pois pyyhkeen avulla rullaamalla. Kuivaa neule vaakatasossa, jottei se veny. Älä pane hienopesua vaativia vaatteita kuivausrumpuun äläkä jätä niitä aurinkoon kuivumaan, etteivät värit haalistu.

Suosittelemme myös näitä:

Kommentoi »