Kotivinkki

Pese jumppavaatteet heti käytön jälkeen

Pese jumppavaatteet heti käytön jälkeen
Urheiluvaatteiden pesu onnistuu, kun muistaa käyttää nestemäistä pesuainetta ja pestä hikiset kamat heti treenin jälkeen.
Julkaistu: 20.9.2016

Hoida urheiluvaatteiden pesu näin:

✔ Urheiluvaatteet, jotka ovat suoraan iholla, kannattaa pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Mitä enemmän tekokuituja tekstiilissä on, sitä useammin se kannattaa pestä. Haju pinttyy helposti tekokuituihin.

✔ Ulkoiluvaatteet voi välillä vain tuulettaa. Esi­merkiksi juoksutakkia tai -housuja ei tarvitse pestä joka käyttökerran jälkeen, jos niiden alla käyttää kerrastoa.

✔ Tekniset urheilutekstiilit kannattaa pestä nestemäisellä pesuaineella. Sopiva annostelu on tärkeää, sillä jos pesuainetta on liikaa, se kerääntyy kuituihin ja huonontaa tekstiilin teknisiä ominaisuuksia. Katso annostelu pesuainepakkauksesta. Vältä huuhteluainetta, sillä se tukkii tekstiilin hengittävyyden ja haurastuttaa elastaania.

✔ Kuivausrummun käyttö ei ole suositeltavaa teknisille vaatteille. Tekokuidut voivat sulaa ja elastaani haurastua kuumassa. Tekokuituiset tekstiilit myös sähköistyvät rumpukuivauksen jäljiltä.

✔ Uimapuku kannattaa pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Kloori, suola, siite­pöly ja sinilevä haurastut­tavat elastaania.

Asiantuntijana Kati Talikka, SOL Pesulapalveluiden laatuvastaava.

Kommentoi »