
Mustikat talteen helposti – katso 3 säilöntäohjetta, joita kannattaa kokeilla tänä kesänä
Älä laita kaikkia mustikoita pakkaseen, vaan säilö ainakin osa maukkaasti purkkeihin ja pulloihin! Mustikoista valmistuu helposti herkullinen hillo, lempeä mehu ja kirpeä lisuke. Kokosimme kolme helppoa ohjetta, jotka säilyttävät rakastetun marjan maun.
Mustikkahillo kruunaa puuron ja jälkiruoat
Itse tehty mustikkahillo maistuu puuron päällä, jogurtissa ja leivonnaisissa. Tämä mustikkahillon ohje onnistuu ilman säilöntäaineita, tarvitset vain mustikoita, vettä ja hillosokeria.

Pikkelöidyt mustikat sopivat mainiosti halloumin tai fetan seuraksi
Salaattipöydän yllättäjä! Pikkelöidyt mustikat tuovat kirpsakkaa vastapainoa suolaiselle juustolle ja sopivat täydellisesti kesäruoan kylkeen. Valmistus vie vain vartin, ja maun viimeistely hoituu kuin itsestään jääkaapissa. Katso pikkelöityjen mustikoiden resepti täältä!

Mustikka-mustaherukanlehtimehu on aromikas kesäjuoma
Mustikat ja mustaherukanlehdet antavat tumman, intensiivisen ja hienostuneen maun kotimehuun. Tämä mehu sopii juhliin, saunajuomaksi tai arkeen laimennettuna kivennäisvedellä. Valmistus onnistuu ilman mehumaijaa, tavallisessa kattilassa. Nappaa nopeasti valmistuvan mustikka-mustaherukanlehtimehun ohje täältä!
