Mustikka-mustaherukanlehtimehu
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minMustikkamehu saa mustaherukanlehdistä ihanan aromin. Tummanpuhuvasta mehusta saa tyylikästä juotavaa vaikka kivennäisvedellä laimennettuna.
GL
KA
LA
MA
MU
4.2
Kuvat
Julkaistu 25.6.2014

Mustikka-mustaherukanlehtimehu
Reseptin ainekset (2 kpl)
- 400 gmustaherukanlehtiä
- 20 dlvettä
- 1000 gmustikoita
- 4 dlruokosokeria (luomu)
Pese mustaherukan lehdet ja pane ne kattilaan.
Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen kannen alla noin 15 minuuttia.
Lisää mustikat ja jatka keittämistä kannen alla noin 15 minuuttia. Survo marjoja perunasurvimella tai puukauhalla.
Siivilöi mehu tiiviin siivilän ja harsokankaan läpi toiseen kattilaan. Lisää joukkoon sokeri. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
Kaada mehu pulloihin, sulje ne huolellisesti ja jäähdytä.
Säilytä juoma viileässä ja laimenna vedellä käyttövalmiiksi mehuksi.