


Mustikka-mustaherukanlehtimehu
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Mustikkamehu saa mustaherukanlehdistä ihanan aromin. Tummanpuhuvasta mehusta saa tyylikästä juotavaa vaikka kivennäisvedellä laimennettuna.
Reseptin ainekset
2 kpl
400 g
mustaherukanlehtiä
20 dl
vettä
1000 g
mustikoita
4 dl
ruokosokeria (luomu)
Pese mustaherukan lehdet ja pane ne kattilaan.
Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen kannen alla noin 15 minuuttia.
Lisää mustikat ja jatka keittämistä kannen alla noin 15 minuuttia. Survo marjoja perunasurvimella tai puukauhalla.
Siivilöi mehu tiiviin siivilän ja harsokankaan läpi toiseen kattilaan. Lisää joukkoon sokeri. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
Kaada mehu pulloihin, sulje ne huolellisesti ja jäähdytä.
Säilytä juoma viileässä ja laimenna vedellä käyttövalmiiksi mehuksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat