Maku

Mustikka-mustaherukanlehtimehu

45 min
5
0

Mustikka-mustaherukanlehtimehu

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Mustikkamehu saa mustaherukanlehdistä ihanan aromin. Tummanpuhuvasta mehusta saa tyylikästä juotavaa vaikka kivennäisvedellä laimennettuna.
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 400 gmustaherukanlehtiä
  • 20 dlvettä
  • 1000 gmustikoita
  • 4 dlruokosokeria (luomu)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Pese mustaherukan lehdet ja pane ne kattilaan.

Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen kannen alla noin 15 minuuttia.

Lisää mustikat ja jatka keittämistä kannen alla noin 15 minuuttia. Survo marjoja perunasurvimella tai puukauhalla.

Siivilöi mehu tiiviin siivilän ja harsokankaan läpi toiseen kattilaan. Lisää joukkoon sokeri. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.

Kaada mehu pulloihin, sulje ne huolellisesti ja jäähdytä.

Säilytä juoma viileässä ja laimenna vedellä käyttövalmiiksi mehuksi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä