Maku

Mustikka-mustaherukanlehtimehu

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Mustikkamehu saa mustaherukanlehdistä ihanan aromin. Tummanpuhuvasta mehusta saa tyylikästä juotavaa vaikka kivennäisvedellä laimennettuna.
GL
KA
LA
MA
MU
4.3
0
Julkaistu: 25.6.2014


Reseptin ainekset (2 kpl)

  • 400 gmustaherukanlehtiä
  • 20 dlvettä
  • 1000 gmustikoita
  • 4 dlruokosokeria (luomu)
Tulosta

Pese mustaherukan lehdet ja pane ne kattilaan.

Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen kannen alla noin 15 minuuttia.

Lisää mustikat ja jatka keittämistä kannen alla noin 15 minuuttia. Survo marjoja perunasurvimella tai puukauhalla.

Siivilöi mehu tiiviin siivilän ja harsokankaan läpi toiseen kattilaan. Lisää joukkoon sokeri. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.

Kaada mehu pulloihin, sulje ne huolellisesti ja jäähdytä.

Säilytä juoma viileässä ja laimenna vedellä käyttövalmiiksi mehuksi.

Kommentoi »