


Loistava lisuke
Pikkelöidyt mustikat tuovat potkua ja piristystä kesäruokaan – kokeile vaikka halloumisalaattiin
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kirpakat mustikat sopivat monen kesäruoan kylkeen. Kokeile salaatin kanssa, jossa pääraaka-aineena on suolaista juustoa, kuten fetaa tai grillattua halloumia.
Reseptin ainekset
1 litra
1 l
mustikoita
1
punasipuli
Liemi
4 cm:n pala
inkivääriä
2
tähtianista
1½ dl
omenaviinietikkaa
3 dl
vettä
2 dl
sokeria
Pikkelöidyt mustikat − ohje:
- Huuhtele mustikat kylmällä vedellä. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi.
- Pane mustikat ja punasipuliviipaleet kerroksittain kahteen puhtaaseen lasipurkkiin.
- Pese ja viipaloi inkivääri kuorineen kattilaan. Lisää loput liemen aineet ja kiehauta kunnes sokeri on liuennut.
- Kaada kuuma liemi purkkeihin ja sulje purkit. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat