
Mokkapalojen hauskat ja herkulliset koristeluideat tuovat vaihtelua perinteiseen hittileivonnaiseen. Katso mokkapalojen perusohje ja nappaa alta kuorrutus- ja koristeluvinkit.
1. Tuplaespresso kiitos
Tee perusohjeen kuorrutus, mutta käytä kahvin sijaan vahvaa espressoa (3/4 dl vettä ja 2 tl espressokahvijauhetta). Jätä kaakaojauhe kuorrutuksesta pois. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele mokkapalat kahvipapukarkeilla tai suklaamakeisilla.
2. Pari pisaraa kirpeyttä
Sekoita 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa, 1 tl raastettua luomusitruunan kuorta, 3 rkl sitruunan mehua ja noin 6 dl tomusokeria. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele keltaisilla ja oransseilla koristekarkeilla.
3. Haukattava halinalle
Sekoita 1 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä (Nutella), 50 g pehmeää voita, 3 rkl maitoa ja 5 dl tomusokeria. Levitä kuorrutus pohjalle. Koristele jokaiseen palaan nalle banaaniviipaleilla, pensasmustikoilla, vadelmilla ja ruskeilla strösseleillä.
4. Mokkis meets s'mores
Asettele isoja ja pieniä vaahtokarkkeja (noin 300 g) pohjan päälle vieri viereen. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia, kunnes karkit ovat saaneet kullanruskean pinnan. Huom! Ole tarkkana, sillä vaahtokarkit palavat helposti.
5. Ruusujen aikaan
Sekoita 400 g maustamatonta tuorejuustoa ja 6 dl tomusokeria. Jaa kuorrutus kahteen osaan. Värjää osat erisävyisiksi pinkeiksi punaisella geelivärillä. Pursota pinta täyteen erikokoisia ruusukkeita (samalla tai kahdella erilaisella tyllalla). Ripottele mokkapalojen päälle helmikoristerakeita.
6. Mintun makuun
Tee perusohjeen kuorrutus, mutta käytä kahvin sijaan maitoa. Värjää kuorrutus mintun väriseksi vihreällä ja sinisellä geeli- tai pastavärillä. Lisää pari tippaa piparminttuaromia. Levitä kuorrutus pohjalle. Koristele pätkispaloilla.
7. Perhonen hentoinen
Sekoita 1 prk (200 g) sulatettua mansikka-tyrnipyreetä (Pakkasmarja) ja noin 8 dl tomusokeria. Levitä kuorrutus pohjalle. Sulata 100 g valkosuklaata ja kasta pretzelit suklaaseen. Ripottele pinnalle nonparelleja. Koristele mokkapalat perhosiksi pretzeleilla, ranskanpastilleilla ja lakritsinauhalla.
8. Suklaa + lakritsi = nam
Sekoita 100 g maustamatonta tuorejuustoa, 5 dl tomusokeria ja 1 1/2 dl lakritsikastiketta. Levitä kuorrutus mokkapalapohjalle. Koristele lakritsimakeisilla ja kullanvärisellä strösselillä.
Vinkki!
Kaipaatko lisää ideoita mokkapaloihin ja niiden koristeluun? Mokkapalat-sivultamme löydät herkullisia reseptejä perinteisistä mokkapaloista villeihin variaatioihin!