Maku

Mokkapalojen koristelu – 8 mahtavaa ideaa Nutella-nallesta minttu- ja laku-suklaamokkiksiin

Mokkapalojen koristelu – 8 mahtavaa ideaa Nutella-nallesta minttu- ja laku-suklaamokkiksiin

Mehevin mokkapala on päältäkin kaunis. Mokkapalojen koristelussa voi käyttää erilaisia karkkeja, strösseleitä ja koristerakeita. Kehitimme kahdeksan suloista kuorrutus- ja koristeluideaa, joilla taatusti hurmaat niin pikkuväen kuin isommatkin herkuttelijat.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Mokkapalojen hauskat ja herkulliset koristeluideat tuovat vaihtelua perinteiseen hittileivonnaiseen. Katso mokkapalojen perusohje ja nappaa alta kuorrutus- ja koristeluvinkit.

1. Tuplaespresso kiitos

Nämä mokkapalat sopivat kahvinystäville!

Tee perusohjeen kuorrutus, mutta käytä kahvin sijaan vahvaa espressoa (3/4 dl vettä ja 2 tl espressokahvijauhetta). Jätä kaakaojauhe kuorrutuksesta pois. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele mokkapalat kahvipapukarkeilla tai suklaamakeisilla.

2. Pari pisaraa kirpeyttä

Raikas sitruuna hurmaa mokkapaloissa.

Sekoita 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa, 1 tl raastettua luomusitruunan kuorta, 3 rkl sitruunan mehua ja noin 6 dl tomusokeria. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Koristele keltaisilla ja oransseilla koristekarkeilla.

3. Haukattava halinalle

Mikä ihana Nutella-nalle!

Sekoita 1 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä (Nutella), 50 g pehmeää voita, 3 rkl maitoa ja 5 dl tomusokeria. Levitä kuorrutus pohjalle. Koristele jokaiseen palaan nalle banaaniviipaleilla, pensasmustikoilla, vadelmilla ja ruskeilla strösseleillä.

4. Mokkis meets s'mores

Vaahtokarkkiset mokkapalat maistuvat makean ystäville.

Asettele isoja ja pieniä vaahtokarkkeja (noin 300 g) pohjan päälle vieri viereen. Paista 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia, kunnes karkit ovat saaneet kullanruskean pinnan. Huom! Ole tarkkana, sillä vaahtokarkit palavat helposti.

5. Ruusujen aikaan

Herkkää, makeaa ja maukasta!

Sekoita 400 g maustamatonta tuorejuustoa ja 6 dl tomusokeria. Jaa kuorrutus kahteen osaan. Värjää osat erisävyisiksi pinkeiksi punaisella geelivärillä. Pursota pinta täyteen erikokoisia ruusukkeita (samalla tai kahdella erilaisella tyllalla). Ripottele mokkapalojen päälle helmikoristerakeita.

6. Mintun makuun

Minttu ja suklaa ovat täydellinen makupari myös mokkapaloissa.

Tee perusohjeen kuorrutus, mutta käytä kahvin sijaan maitoa. Värjää kuorrutus mintun väriseksi vihreällä ja sinisellä geeli- tai pastavärillä. Lisää pari tippaa piparminttuaromia. Levitä kuorrutus pohjalle. Koristele pätkispaloilla.

7. Perhonen hentoinen

Pirteä perhonen saa väriä mansikka-tyrnipyreestä.

Sekoita 1 prk (200 g) sulatettua mansikka-tyrnipyreetä (Pakkasmarja) ja noin 8 dl tomusokeria. Levitä kuorrutus pohjalle. Sulata 100 g valkosuklaata ja kasta pretzelit suklaaseen. Ripottele pinnalle nonparelleja. Koristele mokkapalat perhosiksi pretzeleilla, ranskanpastilleilla ja lakritsinauhalla.

8. Suklaa + lakritsi = nam

Suklaan ja lakun liitto on makuklassikko.

Sekoita 100 g maustamatonta tuorejuustoa, 5 dl tomusokeria ja 1 1/2 dl lakritsikastiketta. Levitä kuorrutus mokkapalapohjalle. Koristele lakritsimakeisilla ja kullanvärisellä strösselillä.

Yksi kuorrutus riittää pellilliseen mokkapaloja. Kun teet kaksi puolikasta täyteannosta, saat kivaa vaihtelua ja valinnanvaraa vaikka myyjäispöytään!

Julkaistu: 19.4.2018