Messurakentajien tarinat: "Kaupassa naapurit hymyilivät toisilleen, ja kaikilla oli sama mielessä: kiire"
Rakenna ja remontoi
Messurakentajien tarinat: "Kaupassa naapurit hymyilivät toisilleen, ja kaikilla oli sama mielessä: kiire"
Tiina ja Toni Maczulskij muuttavat yhdelle Mikkelin asuntomessualueen komeimmista paikoista. Kiire oli kaverina koko Villa Saimaanhelmen rakennusprojektin ajan, mutta messujen jälkeen on aika nauttia!
Julkaistu 6.7.2017
Meillä kotona

Miksi päätitte rakentaa Mikkelin messualueelle?

Tämä paikka on aivan ihana: tontti on Saimaan rannalla ja vain muutaman kilometrin päässä keskustasta. Talo rakennettiin kallion päälle paaluilla.

Millaisia toiveita teillä oli uuden kotinne suhteen?

Halusimme valkoisen mutta lämpimän oloisen puutalon. Halusin myös, että esimerkiksi keittiössä kaikelle on paikkansa: pyyhkeille, mausteille ja kaikelle muullekin. Mitään ei tarvitse säilöä laatikoihin lattialle kuten nykyisessä kodissamme. Keittiön takana on lisäksi kierrätyspiste, jossa kaiken voi lajitella.

Villa Saimaanhelmessä on valtavasti terassialaa: alaterassi on 113 neliötä, kattoterassi 63,5 neliötä.
Honkatalojen Villa Saimaanhelmen erityispiirre on ikkunaseinä, josta avautuu näkymä Saimaalle. Kuva yläkerrasta vanhempien makuuhuoneesta.
Talo on rakennettu painumattomasta hirrestä. Talon värimaailma on hillitty ja levollinen, ja hirsi saa näkyä myös sisustuksessa.

Miten rakentaminen sujui?

Pääsimme aloittamaan pystytyksen vasta myöhään, viime marraskuussa, koska halusimme odottaa, että saamme Honkatalojen ykkösporukan tähän. Sitten, kun rakentaminen pääsi vauhtiin, se on edennyt kuin juna.

Kuinka paljon olitte itse mukana rakentamassa?

Aluksi emme juuri ollenkaan, kävimme täällä ehkä kerran kuukaudessa. Loppua kohdin aloimme pitää viikkopalavereita, ja sen jälkeen kaikki illat ja viikonloput ovat menneet täällä. Teimme itse ulkotöitä, roudausta ja siivousta. Sisätöissä on parempi luottaa ammattilaisiin – he ovat tehneet millintarkkaa työtä.

Onko rakennusprojektin aikana tullut yllätyksiä?

Rakennamme ensimmäistä kertaa, ja kaikkihan tässä on ollut vähän yllättävää. Tällaista taloa ei ole rakennettu koskaan aikaisemmin, ja timpurit ovat joutuneet tekemään luovia ratkaisuja koko ajan. Tässä on ollut yllättävän paljon käsityötä. Me messurakentajat olemme itse oppineet projektin aikana ihan hirveästi.

Kirsi Valanti suunnitteli tätä keittiötä varten vaaleat saarnikaapistot. Ne toimitti paikallinen GL Keittiö.
Messurakentaja Tiina Maczulskij sanoo oppineensa todella paljon rakentamisen aikana. Oman lisänsä projektiin tuo se, että Villa Saimaanhelmen kaltaista taloa ei ole koskaan aiemmin rakennettu. Perhe pääsee muuttamaan valmiiseen kotiin elokuun puolivälissä.

Millaista messurakentaminen oli?

Ainakin yhteisöllistä. Aikataulupaine on kaikilla rakentajilla kova. Olemme oppineet tuntemaan naapurit hyvin, ja lapset ovat jo saaneet uusia kavereita. Kaupassa messurakentajat ovat hymyilleet toisilleen ja kaikilla on ollut sama mielessä: kiire.

Mikä uudessa kodissanne on parasta?

Tämä maisema Saimaalle. Terassille paistaa aurinko koko päivän, aamulla ala- ja illalla yläterassille. Tämä näkymä Saimaalle on aivan mieletön, olohuoneesta avautuva maisema on joka päivä erilainen: se on kuin taideteos, kun pilvet kulkevat eri suuntiin. Ihaninta on katsoa kirkkovenesoutajien harjoituksia ja kuunnella järveltä ”veto, veto” -huutoja. Muutenkin veneitä on kiva seurailla.

Villa Saimaanhelmessä on valtavasti terassialaa: alaterassi on 113 neliötä, kattoterassi 63,5 neliötä.

Lue lisää:

1 kommentti