Luonto vyöryy sisään! Wave-talon sisustus yllättää
Rakenna ja remontoi
Luonto vyöryy sisään! Wave-talon sisustus yllättää
Maija Puhakainen suunnitteli Mikkelin asuntomessuille hulppean Wave-talon sisustuksen, jossa on vaikutteita mäntymetsästä ja urbaanista teollisuustyylistä.
6.7.2017
 |
Meillä kotona

Olohuoneessa on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, joita raamittavat jyhkeät teräs- ja hirsipalkit. Lattiaan on valittu leveää, männyn rungon sävyistä lankkuparkettia. Osa seinistä on hirttä ja osa pinnoista on paneloitu eläväisellä puupaneelilla.

Wave-talossa on avokeittiö, oleskelutila, kaksi makuuhuonetta, kylpytila ja sauna, joogatila vaatehuone sekä kodinhoitohuone. Tässä on sisustussuunnittelija Maija Puhakaisen työmaa, jossa hän teki tiivistä yhteistyötä talon asukkaiden kanssa. Sisustuksen materiaalit ja värit on lainattu ympäröivästä luonnosta: mustaa, harmaata ja ruskean sävyjä.

– Sisustus ei saa olla ristiriidassa ulkotilan kanssa vaan se on tavallaan samaa jatkumoa, Maija sanoo.

Wave-talossa luonto on vahvasti läsnä. Olohuoneen suurista ikkunoista aukeaa upea näkymä Saimaan selälle.
Keittiön kaapistoja rajaa jyhkeä puupalkki. Keittiön säilytys on kätevästi yhdellä seinällä.

Sisustuksen haasteena olivat neljä metriä korkeat huoneet, isot ikkunat sekä yhtenäisten seinäpintojen vähyys. Ne vaikuttivat kalusteiden sijoitteluun ja mittasuhteisiin.

– Korkeisiin tiloihin sopivat korkeaselkäiset tuolit ja sohvat. Tähän kohteeseen valitsin kuitenkin matalia kalusteita, jotka eivät peitä näkymiä.

Päämakuuhuoneeseen Puhakainen suunnitteli yhteistyössä asukkaiden kanssa näyttävän sängynpäädyn vanerista ja puurimoista. Erilaisten puupintojen yhdistely inspiroi sisustussunnittelijaa, sillä ne antavat särmää sisustukseen.

– Materiaaliyhdistelmät toimivat parhaiten pienissä tiloissa kuten makuuhuoneissa ja kylpytiloissa. Isossa tiloissa ne näyttävät helposti levottomilta.

Maija Puhakaisen oma lempihuone on talon kodikas kylpytila. Lämpimät sävyt, ruskeat puupaneelit ja tumma lattia tekevät spa-tilasta rauhoittavan rentoutumispaikan, jossa suunnittelijakin kylpisi mielellään. Upea amme viimeistelee tumman kylpyhuoneen.

Kohde 5, Honkatalot.

Sängyn taustaksi valittiin mustaksi vahattua koivuvaneria, johon on kiinnitetty puurimoja.
Ylellinen kylpytila toimii kodin rentoutumiskeitaana. Seinät ja katto on paneloitu Radiata-mäntypaneelilla.

Lue lisää:

Kommentoi »