Ihanaa olla kotona! Neuleguru Merja Ojanperä tallensi koti-iltojen leppoisuuden villasukkiin – inspiraationa teidän ottamanne kuvat

Ihanaa olla kotona! Neuleguru Merja Ojanperä tallensi koti-iltojen leppoisuuden villasukkiin – inspiraationa teidän ottamanne kuvat
Mikä kuvastaisi leppoisaa koti-iltaa paremmin kuin villasukat? Niinpä! Ja siitä syystä pyysimme neulesuunnittelija Merja Ojanperää suunnittelemaan kotona olemisen ihanuutta ylistävät, pehmeät Koti-ilta-sukat. Inspiraationaan Ojanperä käytti Suomen suurimman koti-illan kuvia, joita te lukijamme julkaisitte syksyllä Instagramissa.

Mitä teet ensimmäisenä, kun saavut kotiin työpäivän tai vaikka pitkän ulkoilun tai kauppareissun jälkeen? Monilla taitaa olla sama rutiini: päälle pitää äkkiä saada jotakin mukavaa – ja jalkoihin pehmeät villasukat.

Mikäpä kuvaisikaan leppoisaa koti-iltaa paremmin kuin villasukat? Ja koska koti-illat ansaitsevat ylistystä, pyysimme rakastettua neulesuunnittelijaa Merja Ojanperää suunnittelemaan koti-illoille nimikkosukat.

Inspiraationa Ojanperä käytti yli tuhatta kuvaa suomalaisten tavallisista koti-illoista. Kuvat julkaistiin Instagramissa viime syksynä Meillä kotonan järjestämän Suomen suurimman koti-illan yhteydessä. Muistatko? Tällaisia kuvia te jaoitte:

Ojanperälle tehtävä oli mieluisa – ja oikein luonteva.

– Olen itsekin varsinainen kotihiiri, Ojanperä tunnustaa.

Jo ennen Suomen suurimman koti-illan kuvien katsomista neulesuunnittelijalla oli kirkas mielikuva siitä, mitä koti-ilta tarkoittaa, miltä se näyttää ja miltä se tuntuu. Kun Ojanperä katsoi kuvia, näkemys vain vahvistui.

– Näin kuvissa pehmeyttä ja kotoisuutta. Ei ole kirkkaita valoja vaan hämärää, ikkunalaudoille tai pöydille on asetettu tunnelmavaloja. Ilta kuluu nojatuolissa tai sohvalla, ja monilla on jalassa villasukat. Kuvat henkivät samaa rauhaa, jota koti-ilta minullekin tarkoittaa.

Merja Ojanperä tutustui Suomen suurimman koti-illan kuviin Instagramissa.
Koti-ilta-villasukkiin Ojanperä halusi tallentaa kuvien pehmeän ja lämpimän tunnelman.
Ojanperä suunnittelee neuleet tietokoneohjelmalla. "Tällä hetkellä koneellani on 529 neulekaaviota, osa valmiita ja julkaistuja, osa keskeneräisiä."
Kaavan hahmotuttua on aika testata suunnitelmaa käytännössä.

Ojanperä halusi, että sukat henkivät koti-iltojen lämpöä ja leppoisuutta. Sukkien varressa on mutkaton kuviointi ja jalkaterässä herkkää pitsiä. Sukkien varsi yltää rennosti pohkeen alaosaan.

– Halusin mallista sellaisen, että puikkoihin on helppo tarttua ja sukkia on mukavan leppoisaa neuloa koti-iltoina.

Koti-ilta-villasukkien varressa on simppeli kuviointi ja jalkaterissä herkkää pitsineuletta.

Haluatko neuloa ikiomat Koti-ilta-sukat? Julkaisemme ohjeen helmi-maaliskuun vaihteessa. Tilaa ilmainen uutiskirjeemme, niin saat ohjeen ensimmäisten joukossa!

Merja Ojanperästä tuli neulesuunnittelija onnettomuuden seurauksena. Lue Ojanperän tarina täältä.

Neulesuunnittelija viettää itse paljon aikaa kotona, sillä hän myös työskentelee siellä. Koti-illat kuluvat yleensä rauhallisissa merkeissä.

– Useimmiten teen käsitöitä. Tai sitten katson telkkarista stand upia tai kotimaisia elokuvia. Luen myös mielelläni aikakauslehtiä tai suomalaisia romaaneja, kuten Anna-Leena Härköstä.

Ympärillä touhuavat kaksi mittelspitz-rotuista koiraa, pian 2-vuotias Rico ja 2,5-vuotias Rauno.

Entä onko jaloissa aina jotkin lempparivillasukat?

– Kotonani on niin lämmin, etten voi itse käyttää täällä lainkaan villasukkia, Ojanperä tunnustaa.

Vuosi sitten, edellisen Suomen suurimman koti-illan yhteydessä Ivana Helsinki suunnitteli lukijoiden kuvista kuosin, lue lisää täältä. Täältä näet kuvia Koti-ilta-kuosista.

Julkaistu: 17.2.2020
Kommentoi »