Osallistuitko Suomen suurimpaan koti-iltaan? Meillä kotonan ja Ivana Helsingin yhteistyönä syntyi kuosi, joka kuvastaa koti-iltojen ihanuutta

Osallistuitko Suomen suurimpaan koti-iltaan? Meillä kotonan ja Ivana Helsingin yhteistyönä syntyi kuosi, joka kuvastaa koti-iltojen ihanuutta
Meillä kotona järjesti Suomen suurimman koti-illan ja sen yhteydessä kilpailun, jossa ihmiset julkaisivat yli tuhat kuvaa omista koti-illoistaan Instagramissa. Nyt Ivana Helsinki on suunnitellut kuvien pohjalta kuosin!
Julkaistu: 27.2.2019

Alla sohva, sylissä kirja tai kudin, jaloissa villasukat. Kynttilänvaloa, telkkarin kajastusta, käden ulottuvilla jotain hyvää syötävää tai juotavaa. Ympärillä omat kotoisat ja tärkeät tavarat, kainalossa puoliso, lemmikki tai lapsi.

Tietokoneen näytöllä vilisee Instagram-kuvia, joita suomalaiset julkaisivat omista koti-illoistaan Meillä kotonan järjestämän Suomen suurimman koti-illan yhteydessä viime marraskuussa. Kuvia katselevat Ivana Helsingin toimistolla taiteellinen johtaja Paola Suhonen ja suunnittelija Piia Honkanen.

Kuvista huokuu, että koti on suomalaisille tärkeä paikka.
Instagramissa julkaistiin Suomen suurimman koti-illan aikana yli tuhat kuvaa.
Piia Honkanen ja Paola Suhonen Ivana Helsingin toimistolla Helsingin Marjaniemessä.

Nyt koti-iltaan liittyvistä kuvista on syntymässä Meillä kotonan ja Ivana Helsingin yhteistyönä kuosi. Sen suunnittelussa ei haluttu Honkasen mukaan ottaa lähtökohdaksi mitään yksittäistä kuvaa. Sen sijaan kuosiin tuotiin suomalaisten tavallisia koti-iltoja laajasti yhdistäviä elementtejä: ikonisia esineitä, puuhia ja askareita, arjen luksusta.

– Kuvista huokuu, että koti on suomalaisille tärkeä paikka. Siellä tykätään viettää aikaa ja puuhastella, ja tunnelma on lämmin. Halusimme, että tämä näkyy myös kuosissa, samoin kuin koti-illoissa pilkahteleva huumori, Suhonen sanoo.

Tutustuttuaan kuviin Honkanen alkoi luonnostella paperille esineitä, asioita ja puuhia, joita suomalaisten koti-iltoihin liittyy.

Suhonen tunnistaa kuvista lämpöisen fiiliksen, jonka ajatus koti-illan vietosta hänessä itsessäänkin herättää. Suhonen matkustaa työnsä takia paljon ja ehtii harvoin viettää rauhallisia koti-iltoja.

– Silloin, kun en ole menossa ja töiltä jää aikaa, viihdyn kyllä kotona tosi hyvin. Täydelliseen koti-iltaani kuuluu lenkki koirani Maurin kanssa, hyvä leffa ja vähän punaviiniä. Pelkkä oleminen on luksusta, mitään sen erityisempää ei tarvitse tehdä.

Keskiviikkona 6.3. selviää, miltä kuosi näyttää. Samalla pääset vaikuttamaan, mikä väri kuosiin valitaan. Pysy siis mukana!

Meillä kotonan uutiskirjeen tilaamalla saat sähköpostiisi parhaat vinkit ja kiinnostavimmat jutut kaksi kertaa viikossa. Tilaa uutiskirje täältä!

Lattialämmitys on Suhosen koiran Maurin mieleen.
Ivana Helsinki muutti lippulaivamyymälänsä ja toimistonsa puolisen vuotta sitten Helsingin keskustasta pientaloalueelle Itä-Helsingin Marjaniemeen, Suhosen lapsuusmaisemiin. 1970-luvulla rakennetussa 350-neliön omakotitalossa toimi aiemmin arkkitehtitoimisto.
Paola Suhonen perusti Ivana Helsingin siskonsa Pirjo Suhosen kanssa 21 vuotta sitten. Brändi on tullut alun perin tunnetuksi erityisesti naisten vaatteista, mutta sittemmin toiminta on laajentunut muun muassa asusteisiin, miesten ja lasten vaatteisiin sekä kodintuotteisiin.
Kommentoi »