Marinadi kanalle – 6 herkullista ja helppoa vaihtoehtoa pehmeän jogurttisesta sähäkän tuliseen
Ruoka
Marinadi kanalle – 6 herkullista ja helppoa vaihtoehtoa pehmeän jogurttisesta sähäkän tuliseen
Marinadi antaa kanalle makua ja mureutta. Listasimme kuusi erilaista makuvaihtoehtoa. Maistuisiko esimerkiksi savuinen bbq-kana tai kreikkalaiset, jogurttimarinoidut koipireidet?

Nämä marinadit riittävät noin 500 grammalle luutonta ja kilolle luullista lihaa. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ennen kypsennystä.
Marinadi kanalle – 6 ohjetta
1. Vietnamilaiset paistileikkeet
- 1 sitruunaruoho hienonnettuna
- 1 salottisipuli hienonnettuna
- 1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl osterikastiketta
- 2 rkl vettä
- 2 tl inkivääriä raastettuna
- 2 tl sokeria
- 1 rkl rypsiöljyä
- 600 g broilerin paistileikkeitä
Vietnamilaiset paistileikkeet – ohje:
- Sekoita marinadin ainekset. Lisää lihat ja anna marinoitua 3–4 tuntia.
- Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia tai paista pannulla molemmin puolin, kunnes liha on kypsää.
Vietnamilaisessa marinadissa maistuvat muun muassa sitruunaruoho, osterikastike ja inkivääri.
2. Korealaiset siivet
- ¾ dl gochujang-chilitahnaa
- 3 rkl hunajaa
- ¾ dl soijakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2–3 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- noin 800 g kanansiipiä
Korealaiset siivet – ohje:
- Sekoita marinadin ainekset. Kääntele siivet marinadiin ja anna maustua ½–2 tuntia.
- Grillaa siipipaloja miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia tai kypsennä uunissa 225–250 tai airfryerissä 180 asteessa 14–18 minuuttia.
Korealainen marinadi on yhdistelmä tulista, makeaa ja umamista makua.
3. Lähi-idän shawarma-rintafileet
- 1–2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 2 tl hieman murskattuja korianterinsiemeniä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl cayennepippuria
- 2 tl savupaprikaa
- 2 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- pari oksaa oreganoa hienonnettuna
- noin 500 g broilerin rintafileitä
Lähi-idän rintafileet – ohje:
- Sekoita marinadin ainekset. Lisää rintafileet ja anna marinoitua 1–2 tuntia.
- Paista fileepihvit kypsäksi uunissa 220–250 asteessa 10–15 minuuttia. Voit kypsentää pihvit myös paistinpannulla tai grillissä.
Lähi-idän tyyliinen marinadi antaa kanalle huiman mausteisen maun.
4. Savuiset bbq-nuijat amerikkalaisittain
- 1½ dl valmista barbequekastiketta
- 1 tl savupaprikaa
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- noin 1 kg broilerin koipia
Savuiset bbq-nuijat – ohje:
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Pyöräytä koivet marinadiin ja anna maustua 3–4 tuntia.
- Kypsennä uunissa 175–200 asteessa noin 45 minuuttia tai airfryerissa 180 asteessa 23–30 minuuttia.
Bbq-marinadi valmistuu helposti valmiista barbeque-kastikkeesta, savupaprikajauheesta ja valkosipulista.
5. Jamaikalaiset jerk-rintaleikkeet
- ½ sipuli hienonnettuna tai suikaloituna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 vihreä chili hienonnettuna
- 1 rkl jerk-maustetta (esim. Santa Maria)
- 1 limen mehu
- 2 rkl rypsiöljyä
- noin 1 kg broilerin rintaleikkeitä
Jamaikalaiset jerk-rintaleikkeet – ohje:
- Sekoita marinadin ainekset ja lisää rintaleikkeet joukkoon. Anna maustua 2–6 tuntia.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai airfryerissa 180 asteessa 18–22 minuuttia.
Jamaikalaishenkisessä marinadissa puraisee vihreä chili.
6. Kreikkalaiset jogurttimarinoidut koipireidet
- ¾ dl maustamatonta jogurttia
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 sitruunan mehu
- 3–4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- noin 1 kg broilerin koipireisiä
Jogurttimarinoidut koipireidet – ohje:
- Sekoita marinadin ainekset. Kääntele koipireiden sekaan ja marinoi 2–6 tuntia.
- Paista 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia.
Jogurttinen marinadi on tulvillaan yrttistä makua.