Maku

Leivitys kanalle – miten olisi rouskuva kuorrutus sipseistä, maissihiutaleista tai perinteisesti korppujauhoista?

Leivitys kanalle – miten olisi rouskuva kuorrutus sipseistä, maissihiutaleista tai perinteisesti korppujauhoista?
Leivitys takaa broilerille rapean pinnan ja pitää lihan mehevänä. Kokeile kolmea leivitysvaihtoehtoa: perinteistä, maissikuorrutusta tai hauskaa sipsikuorrutusta!
Julkaistu: 3.10.2022

Kokeile leivitystä kanan nuijiin, koipireisiin, rintaleikkeisiin ja -fileisiin. Yksinkertaisessa leivityksessä raaka-aineet pyöritellään ensin kananmunassa, sitten kuorrutteessa. Kananmunan voi korvata myös lisämakua antavalla maustekastikkeella!

Kun haluat todella rapean pinnan, tee tuplaleivitys pyöräyttämällä raaka-aineet vehnäjauhoissa ennen kananmunaa.

Alla olevat kuorrutteet riittävät noin kilolle broilerin nuijia. Kypsennä nuijat paistamalla niitä ensin 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja kypsennä 10 minuuttia, kunnes nuijat ovat kullanruskeita. Voit kypsentää nuijat myös airfryerissa 180 asteessa 23–30 minuuttia.

Leivitys kanalle – 3 vaihtoehtoa

1. Perinteinen leivitys

Kuorruta kanapalat korppujauhoilla tai koostumukseltaan suuremmilla ja ilmavammilla japanilaisilla pankojauhoilla, joilla kuorrutteesta tulee erityisen rapeaa.

  • 2 dl korppu- tai pankojauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1–2 munaa
  • (2 dl vehnäjauhoja)

Perinteinen leivitys kanalle – ohje:

  1. Sekoita kulhossa korppu- tai pankojauhot, suola ja mustapippuri. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.
  2. Yksinkertaisessa leivityksessä pyörittele kanapalat ensin munassa, sitten korppu- tai pankojauhoissa. Jos teet tuplaleivityksen, laita erilliselle lautaselle vehnäjauhoja. Pyöräytä kanat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppu- tai pankojauhoissa.
Tuplaleivitys ja pankojauhot takaavat rapeimman lopputuloksen.

2. Maissileivitys

Valmista rapeaa cornflake-kanaa maissihiutaleiden avulla. Maissihiutaleiden sijaan voi käyttää myös maissilastuja eli nachoja.

  • noin 3 dl maissihiutaleita tai noin 200 g nachoja
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1–2 munaa
  • (2 dl vehnäjauhoja)

Maissileivitys kanalle – ohje:

  1. Hienonna maissihiutaleet tai nachot monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita joukkoon suola ja mustapippuri.
  2. Valmista yksinkertaisella tai tuplaleivityksellä yllä olevan perinteisen leivityksen ohjeen mukaan.
Maissileivitys onnistuu cornflakes-muroista tai nachoista.

3. Sipsileivitys

Sipsikuorrutteella saat sekä makua että rapeutta. Voit valita sipsit oman makumieltymyksesi mukaan. Maukkaita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi bbq- ja sour cream & onion -sipsit.

  • noin 200 g sipsejä
  • 1–2 munaa
  • (2 dl vehnäjauhoja)

Sipsileivitys kanalle – ohje:

  1. Hienonna sipsit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla.
  2. Valmista yksinkertaisella tai tuplaleivityksellä yllä olevan perinteisen leivityksen ohjeen mukaan.
Lempisipseistäsi syntyy maukas kuorrute kanalle!
Kommentoi »