Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruoka

Leivitys kanalle – miten olisi rouskuva kuorrutus sipseistä, maissihiutaleista tai perinteisesti korppujauhoista?

Leivitys takaa broilerille rapean pinnan ja pitää lihan mehevänä. Kokeile kolmea leivitysvaihtoehtoa: perinteistä, maissikuorrutusta tai hauskaa sipsikuorrutusta!

3.10.2022 | Päivitetty 4.6.2024

Kokeile leivitystä kanan nuijiin, koipireisiin, rintaleikkeisiin ja -fileisiin. Yksinkertaisessa leivityksessä raaka-aineet pyöritellään ensin kananmunassa, sitten kuorrutteessa. Kananmunan voi korvata myös lisämakua antavalla maustekastikkeella!

Kun haluat todella rapean pinnan, tee tuplaleivitys pyöräyttämällä raaka-aineet vehnäjauhoissa ennen kananmunaa.

Alla olevat kuorrutteet riittävät noin kilolle broilerin nuijia. Kypsennä nuijat paistamalla niitä ensin 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja kypsennä 10 minuuttia, kunnes nuijat ovat kullanruskeita. Voit kypsentää nuijat myös airfryerissa 180 asteessa 23–30 minuuttia.

Kanan leivitys – 3 vaihtoehtoa

1. Perinteinen leivitys

Kuorruta kanapalat korppujauhoilla tai koostumukseltaan suuremmilla ja ilmavammilla japanilaisilla pankojauhoilla, joilla kuorrutteesta tulee erityisen rapeaa.

  • 2 dl korppu- tai pankojauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1–2 munaa
  • (2 dl vehnäjauhoja)

Perinteinen leivitys kanalle – ohje:

  1. Sekoita kulhossa korppu- tai pankojauhot, suola ja mustapippuri. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.
  2. Yksinkertaisessa leivityksessä pyörittele kanapalat ensin munassa, sitten korppu- tai pankojauhoissa. Jos teet tuplaleivityksen, laita erilliselle lautaselle vehnäjauhoja. Pyöräytä kanat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppu- tai pankojauhoissa.
Perinteinen leivitys kanalle
Tuplaleivitys ja pankojauhot takaavat rapeimman lopputuloksen.

2. Maissileivitys

Valmista rapeaa cornflake-kanaa maissihiutaleiden avulla. Maissihiutaleiden sijaan voi käyttää myös maissilastuja eli nachoja.

  • noin 3 dl maissihiutaleita tai noin 200 g nachoja
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1–2 munaa
  • (2 dl vehnäjauhoja)

Maissileivitys kanalle – ohje:

  1. Hienonna maissihiutaleet tai nachot monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita joukkoon suola ja mustapippuri.
  2. Valmista yksinkertaisella tai tuplaleivityksellä yllä olevan perinteisen leivityksen ohjeen mukaan.
Maissileivitys kanalle
Maissileivitys onnistuu cornflakes-muroista tai nachoista.

3. Sipsileivitys

Sipsikuorrutteella saat sekä makua että rapeutta. Voit valita sipsit oman makumieltymyksesi mukaan. Maukkaita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi bbq- ja sour cream & onion -sipsit.

  • noin 200 g sipsejä
  • 1–2 munaa
  • (2 dl vehnäjauhoja)

Sipsileivitys kanalle – ohje:

  1. Hienonna sipsit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla.
  2. Valmista yksinkertaisella tai tuplaleivityksellä yllä olevan perinteisen leivityksen ohjeen mukaan.
Sipsileivitys kanalle
Lempisipseistäsi syntyy maukas kuorrute kanalle!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt