Kaunis kuin maalaus! Kukkafocaccia on kevään ihanin ilmiö – suloinen lämpimäinen tuo kotiin kukkivan niityn ja leivän tuoksun

Kaunis kuin maalaus! Kukkafocaccia on kevään ihanin ilmiö – suloinen lämpimäinen tuo kotiin kukkivan niityn ja leivän tuoksun
Kaunis kukkafocaccia koristellaan vaikkapa paprikalla, punasipulilla ja oliiveilla – luovaa muttei liian vaikeaa.
Julkaistu: 12.3.2020

Tämä kukkaniitty koostuu punasipulista, oliiveista, kirsikkatomaateista, kevätsipulin varsista ja suippopaprikoista. Auringonkukan keltaiset terälehdet ovat paprikaa.

Meillä kotonan kukkafocaccian leipoi ruokatoimittajamme Annika Elomaa. Hän innostui ulkomailla leviävästä leipätrendistä, jossa focaccia koristellaan kukkasin.

– On hauskaa, että leivän voi koristella kauniiksi ihan tavallisilla raaka-aineilla eikä siihen tarvitse mitään erikoisia välineitä. Luovaa mutta ei liian vaikeaa – ja joka kerta voi tehdä eri näköisen, sanoo Elomaa.

Hän suosittelee valitsemaan kasviksia, jotka kestävät paistamista. Esimerkiksi avokadoa, kurkkua tai salaattia Elomaa ei leipään laittaisi.

– Mutta tosi monet kasvikset käyvät, joten vain mielikuvitus on rajana! Sommittelussa kannattaa huomioida se, että koristeet kutistuvat ja tummuvat uunissa.

Kukkien jälkeen voikin sitten siirtyä muihin aiheisiin. Focaccia on hyvä ja tasainen pinta toteuttaa villimpiäkin taideteoksia!

Meillä kotonan kukkafocaccian toteutti ruokatoimittaja Annika Elomaa. Sommittelussa oli mukana myös Kotivinkin art director Sari Vahe.

Leivo sinäkin kukkafocaccia! Haluamme nähdä, millaisia niittyjä käsissänne syntyy. Jaa kuva Instagramissa, merkitse mukaan @meillakotona_fi ja käytä hashtagia #kukkafocaccia.

Tällaisia kukkafocaccioita ulkomailla on toteutettu:

Tässä aurinkoisessa versiossa on kauniita auringonkukkia.

Kevätsipulin varret ovat puhjenneet kukkaan.

Keltaista, oranssia, punaista... Mukaan kannattaa valita räiskyviä värejä!

1 kommentti