Tämä kukkaniitty koostuu punasipulista, oliiveista, kirsikkatomaateista, kevätsipulin varsista ja suippopaprikoista. Auringonkukan keltaiset terälehdet ovat paprikaa.
Meillä kotonan kukkafocaccian leipoi ruokatoimittajamme Annika Elomaa. Hän innostui ulkomailla leviävästä leipätrendistä, jossa focaccia koristellaan kukkasin.
– On hauskaa, että leivän voi koristella kauniiksi ihan tavallisilla raaka-aineilla eikä siihen tarvitse mitään erikoisia välineitä. Luovaa mutta ei liian vaikeaa – ja joka kerta voi tehdä eri näköisen, sanoo Elomaa.
Hän suosittelee valitsemaan kasviksia, jotka kestävät paistamista. Esimerkiksi avokadoa, kurkkua tai salaattia Elomaa ei leipään laittaisi.
– Mutta tosi monet kasvikset käyvät, joten vain mielikuvitus on rajana! Sommittelussa kannattaa huomioida se, että koristeet kutistuvat ja tummuvat uunissa.
Kukkien jälkeen voikin sitten siirtyä muihin aiheisiin. Focaccia on hyvä ja tasainen pinta toteuttaa villimpiäkin taideteoksia!
Leivo sinäkin kukkafocaccia! Haluamme nähdä, millaisia niittyjä käsissänne syntyy. Jaa kuva Instagramissa, merkitse mukaan @meillakotona_fi ja käytä hashtagia #kukkafocaccia.
Tällaisia kukkafocaccioita ulkomailla on toteutettu:
Tässä aurinkoisessa versiossa on kauniita auringonkukkia.
Kevätsipulin varret ovat puhjenneet kukkaan.
Keltaista, oranssia, punaista... Mukaan kannattaa valita räiskyviä värejä!